Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Τραμπ, ο λιγότερο δημοφιλής νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ

 
 
Σπάει το ρεκόρ αντιδημοτικότητας των τελευταίων δεκαετιών, ο Αμερικανός μεγιστάνας
 

Βελτίωση παρουσιάζουν τα ποσοστά δημοτικότητας του Ντόναλντ Τραμπ από τις 8 Νοεμβρίου, όταν εξελέγη στην προεδρία των ΗΠΑ, ωστόσο εξακολουθεί να είναι ο λιγότερο δημοφιλής νεοεκλεγείς πρόεδρος της χώρας εδώ και δύο και δεκαετίες.

 

Σύμφωνα με το μέσο όρο των πρόσφατων δημοσκοπήσεων που υπολόγισε ο ιστότοπος Real Clear Politics, περίπου το 50% των Αμερικανών έχει αρνητική γνώμη για τον Ρεπουμπλικανό ηγέτη, έναντι του 45% που δηλώνει ότι είναι θετικά διακείμενο προς το πρόσωπό του. Τα ποσοστά αυτά είναι καλύτερα σε σχέση με εκείνα ανήμερα των εκλογών, όταν το 58% των ψηφοφόρων είχε εκφραστεί αρνητικά προς τον μεγιστάνα.

Δημοσκόπηση του CBS, που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη, δείχνει ότι ο Τραμπ συνεχίζει να υστερεί έναντι των δύο προκατόχων του. Περισσότεροι από ένας στους τρεις Αμερικανούς διατυπώνουν φόβους ότι θα είναι ένας κακός πρόεδρος, έναντι 7% για τον Μπάρακ Ομπάμα το Δεκέμβριο του 2008 και 14% για τον Τζορτζ Μπους το Δεκέμβριο του 2000.

Το Ινστιτούτο Gallup, με δεδομένα από την εποχή της εκλογής του Μπιλ Κλίντον το 1992 και έπειτα, επισημαίνει πως ο Τραμπ σπάει το ρεκόρ αντιδημοτικότητας, και μάλιστα με ευρεία διαφορά, του τρόπου με τον οποίο υλοποιεί τη μετάβαση στον προεδρικό θώκο: το 48% των συμμετεχόντων επικρίνει τις ενέργειές του και το 48% τις επιδοκιμάζει.

Συγκριτικά, τα τρία τέταρτα των Αμερικανών επιδοκίμαζαν τη μετάβαση της εξουσίας υπό τον Μπαράκ Ομπάμα και τα δύο τρίτα όπως την υλοποίησε ο Μπιλ Κλίντον.

Πηγή: AFP

 
Περισσότερα: Τραμπ

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER