Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Τραμπ: Παράλογο το κόστος των νέων Air Force One

 
 
Για "κόλπα' κατηγορεί την Boeing ο Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή την κοστολόγηση των νέων προεδρικών σκαφών, και καλεί την αμερικανική κυβέρνηση να ακυρώσει την παραγγελία
 

«Η κοστολόγηση των αεροσκαφών είναι εντελώς εκτός ελέγχου. Τουλάχιστον 4 δισεκατομμύρια δολάρια! Νομίζω ότι είναι γελοίο. Πιστεύω ότι η Boeing μας κάνει κόλπα». Αυτό δήλωσε μέσω Twitter ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, ζητώντας από την Ουάσιγκτον να ακυρώσει την παραγγελία.

 

«Θέλουμε η εταιρεία να αποκομίσει υψηλά κέρδη, αλλά όχι τόσο υψηλά», πρόσθεσε ο Τραμπ, που αναμένεται να αναλάβει τα προεδρικά καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου.

Η ομάδα του Τραμπ, αρμόδια για τη μετάβαση εξουσίας, τόνισε πως ο επερχόμενος πρόεδρος στόχευε με τις δηλώσεις του να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα για το πώς σκοπεύει να εξοικονομήσει τα χρήματα των φορολογουμένων.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, απαντώντας στις δηλώσεις του εκλεγμένου προέδρου, τόνισε πως το μόνο συμβόλαιο που έχει υπογράψει η Boeing, ύψους 170 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αφορά τον καθορισμό των δυνατοτήτων του νέου προεδρικού αεροσκάφους.

Δεν ήταν σαφές ποια ήταν η πηγή της πληροφόρησης του Τραμπ για το συνολικό ύψος του κόστους της συμφωνίας.

Με βάση τις προϋπολογισθείσες δαπάνες για το πρόγραμμα αντικατάστασης των προεδρικών αεροσκαφών, το κόστος ανερχόταν σε 2,87 δισεκατομμύρια δολάρια για τα δημοσιονομικά έτη από το 2015 έως το 2021.

Η Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2015 ότι τα αεροσκάφη Boeing τύπου 747-8 θα χρησιμοποιηθούν για να αντικαταστήσουν τα δύο υπάρχοντα προεδρικά αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά του προέδρου των ΗΠΑ.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αποζημίωσε την εταιρεία για ένα αρχικό συμβόλαιο ύψους 25,8 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιανουάριο.

Οι Αμερικανοί πρόεδροι χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη της εταιρείας από το 1943, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας.

Τα αεροσκάφη τύπου 747-8, μήκους 73 μέτρων, με άνοιγμα φτερών 68 μέτρων, μπορούν να πραγματοποιήσουν απευθείας πτήσεις από την Ουάσιγκτον στο Χονγκ Κονγκ, απόσταση μεγαλύτερη κατά 1.600 χλμ. από όσο τα τωρινά αεροσκάφη της προεδρίας.

 
Περισσότερα: Τραμπ

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
Best of Network