Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Βερολίνο: Αστυνομικές επιδρομές σε χώρους που επισκέφτηκε ο Άνις Άμρι

 
 
Οι γερμανικές αρχές πραγματοποίησαν έρευνες σε περισσότερες από 20 εγκαταστάσεις που φέρεται να επισκέφτηκε ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά
 

Η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα έρευνες σε περισσότερες από 20 εγκαταστάσεις στο Βερολίνο που συνδέονται με την οργάνωση η οποία διαχειριζόταν το τέμενος που είχε επισκεφθεί ο δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά τον Δεκέμβριο.

 

Περίπου 450 αστυνομικοί συμμετείχαν στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε αρκετά διαμερίσματα, στις εγκαταστάσεις δύο εταιρειών και σε κελιά έξι φυλακών που σχετίζονται με την οργάνωση "Fussilet 33 e.V." από τις 06:00 τοπική ώρα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Έρευνες έγιναν και στο τέμενος στο Βερολίνο που είχε επισκεφθεί ο δράστης της επίθεσης και στη συνέχεια οι γερμανικές αρχές το έκλεισαν, προσθέτει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Όπως αναφέρει επίσης στο Twitter η αστυνομία, η οργάνωση απαγορεύτηκε.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν ήδη σε 24 εγκαταστάσεις και συνεχίζονται.

Η αστυνομία και το υπουργείο Εσωτερικών του Βερολίνου δεν ήταν διαθέσιμοι να σχολιάσουν περαιτέρω όταν κλήθηκαν από το Reuters.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας δήλωσε ότι ο τυνήσιος Άνις Άμρι, ο δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου κατά την οποία σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι, είχε επισκεφθεί ένα τέμενος που διαχειρίζεται η "Fussilet 33 e.V." την ημέρα της επίθεσης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

 
Περισσότερα: Τρομοκρατία, Isis

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER