Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Βίντεο: Καρέ-καρέ η επιχείρηση Ρώσων κομάντο κατά ηγετικού στελέχους του ΙΚ

 
 
Ο 35χρονος τρομοκράτης, "εγκέφαλος" πολύνεκρων επιθέσεων στη Ρωσία, είχε "ταμπουρωθεί" σε σπίτι και αρνούνταν να παραδοθεί. Σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών (vid)
 

Νεκρός μετά από επιχείρηση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) έπεσε ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους στο κρατίδιο Νταγκεστάν, ο οποίος συνδεόταν με τρομοκρατικές ενέργειες στο Βόλγκογκραντ, όπως ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές.

 

Ο 35χρονος Ρουστάν Μαγκομέντοβιτς Ασελντέροφ σκοτώθηκε μαζί με τέσσερις στενούς συνεργάτες του, σε επιχείρηση της FSB στην πόλη Μαχακάλα, στη νότια Ρωσία, η οποία και αποτελεί την πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν.

Η επιχείρηση μάλιστα, βιντεοσκοπήθηκε και δόθηκε στη δημοσιότητα. Ο Ασελντέροφ και τέσσερις ακόμα μαχητές κρύβονται σε ένα σπίτι, το οποίο οι Ρώσοι έχουν περικυκλώσει και διαπραγματεύονται μαζί του, ζητώντας του να παραδοθεί. Οι τρομοκράτες πυροβολούν, με τα στελέχη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας να "απαντούν", σκοτώνοντάς τον.

Ο 35χρονος είναι σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, εκ των "εγκεφάλων" της επίθεσης που είχε σημειωθεί τον Δεκέμβριο του 2013 στον σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλγκογκραντ με 18 νεκρούς  και δεκάδες τραυματίες. Λίγες ώρες αργότερα, ένας βομβιστής καμικάζι είχε σκοτώσει άλλα 16 άτομα και τραυματίσει 25 όταν ανατινάχτηκε σε τρόλεϊ στην ίδια πόλη.

Εκτιμάται, επίσης, ότι εμπλέκεται στη διπλή έκρηξη που είχε σημειωθεί τον Μάιο του 2012 στην Μαχακάλα με 40 νεκρούς και περισσότερους από 100 τραυματίες.

Πηγή: Russia Today

 
Περισσότερα: Ρωσία, Isis

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
Best of Network