Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Βρυξέλλες: Ύποπτο όχημα που μετέφερε φιάλες υγραερίου στο μικροσκόπιο των αρχών

 
 
Η αστυνομία των Βρυξελλών πραγματοποίησε έλεγχο σε όχημα που μετέφερε φιάλες υγραερίου, ενώ ακούστηκε έκρηξη λίγο αργότερα από την περιοχή ελέγχου που είχε αποκλειστεί. Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για τον οδηγό
 

Η βελγική αστυνομία απέκλεισε την πρόσβαση σε μια συνοικία στο κέντρο των Βρυξελλών σήμερα, εκκένωσε την περιοχή, την ώρα που στελέχη των μονάδων εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών πραγματοποίησαν έλεγχο σε ένα όχημα που μετέφερε φιάλες υγραερίου, είπε σε τοπικά ΜΜΕ μια εκπρόσωπος τύπου.

 

Δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς που βρέθηκε στο σημείο άκουσε μια μικρή έκρηξη, περίπου μια ώρα αφότου οι αρχές ειδοποιήθηκαν για το συμβάν. Δεν έχει καταστεί σαφές εάν οφείλεται σε ελεγχόμενη έκρηξη στην οποία προχώρησαν οι δυνάμεις ασφαλείας.

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν ένα όχημα που παραβίασε αρκετούς κόκκινους φωτεινούς σηματοδότες, διευκρίνισε η εκπρόσωπος τύπου της τοπικής αστυνομίας. Όταν ήλεγξαν το αυτοκίνητο, είδαν τις φιάλες υγραερίου και κάλεσαν τους πυροτεχνουργούς.

Το τηλεοπτικό δίκτυο RTL μετέδωσε ότι βρέθηκαν τρία δοχεία.

Επιπλέον το τηλεοπτικό δίκτυο RTBF μετέδωσε ότι ο δήμαρχος της περιοχής δήλωσε ότι το όνομα του συλληφθέντα οδηγού του αυτοκινήτου βρίσκεται σε κατάλογο προσώπων που θεωρούνται ύποπτα για διασυνδέσεις με ριζοσπαστικές οργανώσεις. Όταν εκείνος αρνήθηκε να ανοίξει το πορτ μπαγκάζ, οι αστυνομικοί τον ανάγκασαν να το κάνει και βρήκαν τα δοχεία.

Από την πλευρά της η αρχή μεταφορών της πόλης έκανε γνωστό ότι έκλεισε σταθμός του μετρό που βρίσκεται κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Gare du Midi.

Η βελγική πρωτεύουσα παραμένει σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού σχεδόν έναν χρόνο μετά την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο αεροδρόμιο και σε ένα σταθμό του μετρό την 22α Μαρτίου του 2016, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 32 άνθρωποι.

(Πηγή: ΑΠΕ, Φωτογραφία: Sooc)

 
Περισσότερα: Τρομοκρατία, Βρυξέλλες

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER