Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Χιλιάδες τίμησαν τη μνήμη του Τζον Γκλεν σε δημόσια τελετή στο Οχάιο

 
 
Στο κοιμητήριο του Άρλινγκτον όπου θα ενταφιασθεί υπάρχουν επίσης δύο στήλες στη μνήμη των πληρωμάτων του Columbia και του Challenger
 

Χιλιάδες άνθρωποι τίμησαν σήμερα τη μνήμη του Τζον Γκλεν, θρύλου της κατάκτησης του Διαστήματος, που πέθανε την περασμένη εβδομάδα στα 95 χρόνια του, σε συγκινητική δημόσια τελετή στο Οχάιο.

 

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Ohio State University με τη συμμετοχή 2.500 ανθρώπων. Προβολή ταινιών, συνεντεύξεων που σκιαγράφησαν τη ζωή του Τζον Γκλεν πλαισιώθηκαν από ομιλίες των δικών του ανθρώπων.

Το φέρετρο εκείνου που υπήρξε ο πρώτος Αμερικανός που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη το 1962 βρισκόταν στη βάση της σκηνής καλυμμένο με την αστερόεσσα, ενώ το παρόν έδωσε και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο Τζον Γκλεν θα ενταφιασθεί τον Απρίλιο στο απέραντο κοιμητήριο του Αρλινγκτον, κοντά στην Ουάσινγκτον, όπου περισσότεροι από 400.000 στρατιώτες, βετεράνοι και οι οικογένειές τους είναι ενταφιασμένοι, μαζί με προσωπικότητες όπως ο Τζον Φ Κένεντι. Στο κοιμητήριο υπάρχουν επίσης δύο στήλες στη μνήμη των πληρωμάτων του Columbia και του Challenger που εξερράγησαν εν πτήσει.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER