Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ζωή σαν παραμύθι: Πριγκίπισσα απαρνήθηκε το στέμμα για να παντρευτεί τον 'θνητό' της

 
 
25χρονη Γιαπωνέζα πριγκίπισσα προτιμά να ζήσει ως κοινή θνητή προκειμένου να παντρευτεί τον "Πρίγκιπα της Θάλασσας" (Pics+Vid)
 

Η πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας, μεγαλύτερη εγγονή του 83χρονου αυτοκράτορα Ακιχίτο, αποφάσισε να απαρνηθεί το στέμμα της προκειμένου να παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς της: έναν κοινό "θνητό" που εργάζεται σε μια ακτή κοντά στο Τόκιο στον τομέα του τουρισμού.

 

Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης που δημοσιοποίησαν την είδηση ανέφεραν τις ανησυχίες της βασιλικής οικογένειας της χώρας που "χάνει" έτσι ένα από τα λιγοστά μέλη της. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα υπάρχουν μόνο τέσσερις διάδοχοι για τον θρόνο: Οι δύο μεσήλικες γιοι (των οποίων οι σύζυγοι είναι ηλικίας περίπου 50 ετών) και ο αδερφός του αυτοκράτορα καθώς και ο δεκάχρονος πρίγκιπας Χισαχίτο, εγγονός του Ακιχίτο.

Η Μάκο γνώρισε τον 25χρονο Κέι Καμούρο πριν από πέντε χρόνια στο πανεπιστήμιο και τον ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νεαρό έχει αποδοθεί από τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης το παρατσούκλι "Πρίγκιπας της Θάλασσας" λόγω του επαγγέλματός του.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η Γιαπωνέζα πριγκίπισσα έχει ήδη γνωρίσει τον σύντροφό της στους γονείς της, παίρνοντας έτσι και την ευχή τους. Αν πει το τελικό «ναι» και τον παντρευτεί, θα χάσει όλα τα βασιλικά της αξιώματα, σύμφωνα με την Ιαπωνική παράδοση.

 

 

Πολύ λίγες πληροφορίες είναι γνωστές για την εγγονή του Ακιχίτο, καθώς οι βασιλικές οικογένειες της Ιαπωνίας, κρατούν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την προσωπική τους ζωή και εμφανίζονται μόνο σε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ανάμεσα στα όσα έχουν γίνει γνωστά είναι ότι η 25χρονη Μάκο είναι κάτοχος master και έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ στη Βρετανία.

 

(Με πληροφορίες από Independent, φωτό: AP Photo/Eugene Hoshiko, Koji Sasahara, Shizuo Kambayashi)

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER