Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Νίκη Μέρκελ στο ντιμπέιτ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Υποχωρεί το SPD

 
 
Υποχώρησε το SPD μετά την τηλεμαχία της Κυριακής, σύμφωνα με δημοσκόπηση, σταθερά στο 37% οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Μέρκελ
 

Οι συντηρητικοί (CDU/CSU) της Άγγελα Μέρκελ διεύρυναν το προβάδισμά τους έναντι του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος μετά την τηλεμαχία της περασμένης Κυριακής, στην οποία η καγκελάριος εμφανίστηκε πιο "πειστική και αξιόπιστη" σε σύγκριση με τον αντίπαλό της στις επικείμενες εκλογές, τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοιβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

 

Η εβδομαδιαία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Infratest dimap για το τηλεοπτικό κανάλι ARD δείχνει ότι οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Χριστιανοκοινωνιστές παραμένουν σταθερά στο 37%, όμως το SPD έχασε δύο μονάδες και έπεσε στο 21%, το χαμηλότερο ποσοστό του από τις αρχές Ιανουαρίου.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 4-6 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.503 ψηφοφόρων, που σημαίνει ότι ήταν η πρώτη που έγινε μετά το ντιμπέιτ της Κυριακής.

Η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) παραμένει τρίτη δύναμη με ποσοστό 11%. Η ριζοσπαστική Αριστερά ακολουθεί με 10%, με άνοδο μίας μονάδας.

Αυξημένο κατά μία μονάδα, στο 9%, είναι επίσης το ποσοστό του φιλελεύθερου κόμματος FDP ενώ οι Πράσινοι διατηρούν το ποσοστό τους, στο 8%.

Σύμφωνα με αυτά τα ποσοστά, η AfD και το FDP θα μπουν στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο αφού ξεπερνούν το όριο του 5%.

Λόγω του κατακερματισμένου πολιτικού τοπίου, μετά τις εκλογές θα ήταν δύσκολο να επιτευχθεί άλλος βιώσιμος κυβερνητικός συνασπισμός πέραν από αυτόν των συντηρητικών με το SPD.

Φωτογραφία: APImages

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER