Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ο Ερντογάν βιάζει το twitter: Σκίτσο προκαλεί την οργή του Τούρκου Προέδρου

 
 
Με την ελευθερία της έκφρασης τα βάζει πάλι ο Ερντογάν με δικαστική εντολή που ζητά την απόσυρση σκίτσου από το Twitter
 

Ένα σκίτσο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που τον εμφανίζει να βιάζει το μπλε πουλί-σήμα του Twitter φορώντας εσώρουχο σημαία του ISIS, προκάλεσε την οργή του τούρκου Προέδρου και μία δικαστική εντολή προς το Twitter και τον ολλανδό σκιτσογράφο Ρούμπεν Οπενχάιμερ, ο οποίος ανήρτησε εκεί το σκίτσο.

 

 

Το σκίτσο είχε ως λεζάντα την φράση Erdogan is not a goatfucker(Ο Ερντογάν δεν συνουσιάζεται με κατσίκες), αναφορά στο σχόλιο του γερμανού κωμικού Γιαν Μπέμπερμαν, ο οποίος είχε προκαλέσει την οργή του τούρκου Προέδρου, που ζητούσε την σύλληψή του.

Ο Όπενχάιμερ δεν φάνηκε να πτοείται από την δικαστική εντολή, αναρτώντας εκ νέου το σκίτσο συνοδευόμενο από την εντολή και γράφοντας: "Τα Χριστούγεννα ήρθαν νωρίς φέτος. Με τη μορφή δικαστικής εντολής από τον Ερντογάν", ενώ επανήλθε μέσω του δημοφιλούς social network λέγοντας: "Ώστε αυτό είναι το σκίτσο που θέλει να εξαφανίσει ο Ερντογάν από το Twitter. Θα είναι πολύ ανόητο αν απευθύνω τώρα έκκληση για μαζική αναπαραγωγή του;"

 

Όπως αναφέρει ο Ολλανδός, σε επικοινωνία του με την Ολλανδική Ένωση Δημοσιογράφων σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, ενημερώθηκε πως δεν χρειάζεται να κάνει κάτι, παρά μόνο στην περίπτωση που λάβει απευθείας δικαστική εντολή: "Για να είμαι όμως σίγουρος, ρώτησα αν η Ολλανδία συνεργάζεται με την Τουρκία για την έκδοση ατόμων. Υπάρχει όντως μια τέτοια συνεργασία, αλλά δεν μετρά για θέματα ήσσονος σημασίας όπως τα σκίτσα. Στο μεταξύ περιμένω και δεν πρόκειται να κλείσω για διακοπές το καλοκαίρι στην Τουρκία για λόγους ασφαλείας", ανέφερε.

Φωτογραφία:Emrah Yorulmaz/Pool Photo via AP

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER