Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κάνει "επίθεση γοητείας" στη Νότια Κορέα, στέλνοντας την αδελφή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες

 
 
Η νεότερη αδελφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη επιχειρεί άνοιγμα στο νότο, καθώς είναι από τους ελάχιστους ανθρώπους που ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμπιστεύεται τυφλά
 

Η Κιμ Γιο Γιονγκ, αδελφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, έφτασε στη Νότια Κορέα, σε μία επίσκεψη ιστορικής και μεγάλης συμβολικής σημασίας, με αφορμή την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Πρόκειται για το πρώτο μέλος της οικογένειας που κυβερνά το βορρά που επισκέπτεται το νότο, μετά τον Πόλεμο της Κορέας.

Στις πρώτες εμφανίσεις της στο έδαφος της Νότιας Κορέας, εμφανίστηκε ευγενική, διακριτική και χαμογελαστή, αλλά περιστοιχισμένη από αμέτρητους σωματοφύλακες που ήταν κυριολεκτικά η σκιά της. Κατά την τριήμερη παραμονή της στη χώρα, η Κιμ Γιο Γιονγκ αναμένεται να συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Νοτίου Κορέας

Η νεαρή γυναίκα, για την οποία τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι είναι μεταξύ 28 και 30 ετών, είναι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους στους οποίους ο Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να έχει τυφλή εμπιστοσύνη. Γι αυτό και εκτιμάται ότι της ανατέθηκε η δύσκολη αποστολή του "ανοίγματος" προς το νότο και όλους τους διεθνείς παρατηρητές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Η κατά τέσσερα (τουλάχιστον) χρόνια αδελφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος στη Βόρεια Κορέα, πανίσχυρη προσωπικότητα στη χώρα της και βεβαίως περιλαμβάνεται στη λίστα με τα ονόματα στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι Νότια και Βόρεια Κορέα θα παρελάσουν για πρώτη φορά με κοινή σημαία στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Φωτό: AP Photo/Ahn Young-joon, ΑP Photo/Lee Jin-man

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER