Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ο σκύλος του Μακρόν δείχνει ποιος είναι το αφεντικό στο Ελιζέ

 
 
Στο Μέγαρο των Ηλυσίων, κατά τη διάρκεια συνάντησης του Γάλλου προέδρου με τους υπουργούς του, ο σκύλος του Μακρόν αποφάσισε να 'μαρκάρει' την περιοχή του
 

Αμηχανία αλλά και γέλια προκάλεσε ο δύο ετών Νέμο, o σκύλος του Εμανουέλ Μακρόν, όταν αποφάσισε να κάνει την ανάγκη του την ώρα που οι κάμερες κατέγραφαν τη συνάντηση του Γάλλου προέδρου με υπουργούς του στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

 

Το περιστατικό καταγράφηκε από τις κάμερες: Στο πλάνο φαίνεται να διακόπτεται η συζήτηση που έχει ο Μακρόν με τρεις υφυπουργούς του από τον ήχο της σωματικής ανάγκης του προεδρικού σκύλου. Οι υπουργοί πάντως, αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος, φαίνεται να το αντιμετωπίζουν με χιούμορ.

«Κάνει κάτι αρκετά ασυνήθιστο» λέει ο Μακρόν στο βίντεο που κατέγραψε το ειδησεογραφικό δίκτυο LCI.

«Συμβαίνει συχνά;», ρωτάει ένας από τους υπουργούς.

«Όχι» απαντά γελώντας ο Gάλλος πρόεδρος και σχολιάζει χιουμοριστικά: «Προκαλέσατε μια απολύτως ασυνήθιστη συμπεριφορά στον σκύλο μου».

Δείτε το βίντεο:

Ο Νέμο, ένα μαύρο λαμπραντόρ διασταύρωση με γκριφόν, φωτογραφίζεται συχνά να συνοδεύει τον πρόεδρο και την σύζυγό του Μπριζίτ σε επίσημες υποχρεώσεις τους. Το ζεύγος Μακρόν τον υιοθέτησε τον Αύγουστο από ένα καταφύγιο ζώων.

Σημειώνεται ότι ο Νέμο δεν είναι ο πρώτος προεδρικός σκύλος που παραφέρεται στο γαλλικό Προεδρικό Μέγαρο: Τα σκυλιά του Νικολά Σαρκοζί λέγεται ότι είχαν προκαλέσει ζημιές χιλιάδων ευρώ στα έπιπλα του Μεγάρου, ενώ και ο «Σούμο», το μαλτέζ μπισόν του Ζακ Σιράκ, που προφανώς δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στη ζωή του κοινού θνητού (σκύλου) μετά την αποχώρηση από το Μέγαρο, χρειάστηκε να λάβει θεραπεία για κατάθλιψη αφού δάγκωσε τρεις φορές το αφεντικό του.

(Με πληροφορίες από Guardian, φωτογραφία: AP / Francois Mori)

 
Περισσότερα: Μακρόν

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER