Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Οι φιλοσοφικές συζητήσεις του πάπα Φραγκίσκου με αστροναύτες του ISS

 
 
Ζήτησε να μάθει την άποψή τους για «τη θέση του ανθρώπου στο σύμπαν». Πρόκειται για τη δεύτερη φορά στα χρονικά που ένας ποντίφικας επικοινωνεί με το διάστημα
 

Απευθείας συζήτηση με τους ...ουρανούς και συγκεκριμένα με τους έξι αστροναύτες που βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) είχε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος και με την ευκαιρία αυτή ζήτησε να μάθει την άποψή τους για "τη θέση του Ανθρώπου στο σύμπαν".

 

Είναι η δεύτερη φορά στα χρονικά που ένας ποντίφικας επικοινωνεί με το διάστημα. Είχε προηγηθεί, τον Απρίλιο του 2011, ο προκάτοχος του Φραγκίσκου στο αξίωμα, ο Βενέδικτος ΙΣτ΄.

"Καλημέρα ή καλησπέρα, επειδή όταν είσαι στο διάστημα, ποτέ δεν ξέρεις" ξεκίνησε τη συζήτηση ο Φραγκίσκος. "Η αστρονομία μας ωθεί να μελετούμε τους απέραντους ορίζοντες του σύμπαντος και μας προκαλεί ερωτήματα: από πού ερχόμαστε, πού πάμε;" σχολίασε με φιλοσοφική διάθεση.

"Με βάση τις εμπειρίες σας στο διάστημα, τι σκέφτεστε για τη θέση του Ανθρώπου στο σύμπαν;" ρώτησε κατόπιν τον Ιταλό αστροναύτη Πάολο Νεσπόλι, έναν μηχανικό που προσπάθησε στωικά να απαντήσει, επισημαίνοντας πόσο "περίπλοκο" είναι το ερώτημα που έθεσε ο πάπας.

(Φωτογραφία: L'Osservatore Romano/Pool via AP)

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER