Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ομοφοβική λογοκρισία της τέχνης στην Άγκυρα

 
 
Οι αρχές της της τουρκικής πρωτεύουσας απαγόρευσαν τη δημόσια προβολή ταινιών και εκθέσεων που έχουν σχέση με την κοινότητα ΛΟΑΤ
 

Στοπ στην δημόσια προβολή ταινιών και εκθέσεων που έχουν σχέση με θέματα που αφορούν τις λεσβίες, τους ομοφυλόφιλους, τους αμφιφυλόφιλους και τους τρανς [διεμφυλικούς] (ΛΟΑΤ), για λόγους δήθεν....ευαισθησίας της κοινής γνώμης, βάζει η Άγκυρα.

 

«Από τις 18 Νοεμβρίου 2017, μεριμνώντας για τη δημόσια ευαισθησία της κοινότητάς μας, οποιαδήποτε γεγονότα όπως ΛΟΑΤ… κινηματογράφος, θέατρο, δημόσιες συζητήσεις, συνεντεύξεις, εκθέσεις απαγορεύονται μέχρι νεωτέρας στην επαρχία μας προκειμένου να υπάρξει ειρήνη και ασφάλεια», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του κυβερνήτη της τουρκικής πρωτεύουσας.

Την Τετάρτη, οι αρχές της πόλεις απαγόρευσαν ένα γερμανικό φεστιβάλ ομοφυλόφιλου κινηματογράφου, μία μέρα πριν από την προγραμματισμένη έναρξή του, επικαλούμενες λόγους δημόσιας ασφάλειας και τρομοκρατικούς κινδύνους.

Η απόφαση αναμένεται να εντείνει τις ανησυχίες των ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δυτικών συμμάχων της Τουρκίας για τις επιδόσεις της στον τομέα των πολιτικών ελευθεριών.

Η παρέλαση των ομοφυλόφιλων έχει απαγορευθεί στην Κωνσταντινούπολη τα τελευταία δύο χρόνια, παρόλο που η ομοφυλοφιλία δεν θεωρείται έγκλημα στην Τουρκία, σε αντίθεση με τις περισσότερες μουσουλμανικές χώρες. Υπάρχει όμως εκτεταμένη εχθρότητα απέναντί της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,  (AP Photo/Neyran Elden)

 
Περισσότερα: Τουρκία

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER