Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Π.Σωτηρόπουλος: Γερμανικής καταγωγής, σύζυγος Έλληνα, μεταξύ των τραυματιών

 
 
Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται η γερμανικής καταγωγής, σύζυγος του Έλληνα, που μαζί με τα παιδιά τους βρίσκονταν στη λεωφόρο Ραμπλάς, όταν σημειώθηκε η επίθεση των τρομοκρατών
 

Μήνυμα ενότητας κατά της τρομοκρατίας έστειλε μέσω του Ραδιοφώνου 24/7, ο Σύμβουλος Τύπου της Πρεσβείας στη Μαδρίτη, Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν της επίθεσης στη Βαρκελώνη και εκείνης που ακολούθησε, στην περιοχή Καμπρίλς.

 

Ο κ. Σωτηρόπουλος, διευκρίνισε ότι η τραυματίας για την οποία ανακοινώθηκε αρχικά και βάσει των πρώτων συγκεχυμένων πληροφοριών, ότι είναι Ελληνίδα, είναι Γερμανικής καταγωγής με ελληνική υπηκοότητα, από μητέρα Ελληνίδα και πατέρα Γερμανό. Είναι παντρεμένη με Έλληνα και τα παιδιά τους έχουν διπλή υπηκοότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Σωτηρόπουλο, το βράδυ της Πέμπτης ήταν σοβαρά στην υγεία της, ενώ ο σύζυγός της, ο οποίος και ενημέρωσε τις προξενικές Αρχές και τα δύο τους παιδιά, δεν έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Όπως είπε, όλα τα πολιτικά κόμματα έχουν καταδικάσει την επίθεση, ενώ στις 12 θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της επίθεσης, σε μία μαζική συγκέντρωση, όπου το παρών θα δώσουν σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, μέλη της κυβέρνησης και ο βασιλιάς της Ισπανίας.

Τριήμερο πένθος έχει κηρυχθεί μέχρι τις 20 Αυγούστου, ενώ θα κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες σε δημόσια κτίρια και υπηρεσίες.

Ο Σύμβουλος Τύπου της πρεσβείας αναφέρθηκε ακόμα και στη δεύτερη επίθεση, που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, στην περιοχή Καμπρίλς, λέγοντας πως ένα αυτοκίνητο διέφυγε του αστυνομικού κλοιού, με τους αστυνομικούς να εξουδετερώνουν τους υπόπτους, τραυματίζοντάς τους θανάσιμα.

Καταδίκη από το Ελληνικό ΥΠΕΞ

Στη χθεσινή ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, καταδίκασε απερίφραστα την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση, στη Βαρκελώνη.

"Η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη και το προσωπικό του άμισθου Προξενείου μας στη Βαρκελώνη είναι σε διαρκή επαφή με τις Ισπανικές Αρχές και μεριμνούν για την παροχή προξενικής αρωγής. Σύμφωνα με τις, μέχρι στιγμής, επίσημες πληροφορίες των ισπανικών Αρχών υπάρχει, μεταξύ των τραυματιών μία Ελληνίδα πολίτης", ανέφερε η ανακοίνωση.

 

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER