Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Παραλήρημα Ερντογάν κατά κεμαλιστών: 'Δώσατε στην Ελλάδα 18 νησιά'

 
 
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, τραβώντας στα άκρα την πολιτική αντιπαράθεση στην Τουρκία για τα ελληνικά νησιά και τη συνθήκη της Λωζάνης
 

Μύδροι Ερντογάν κατά της κεμαλικής αντιπολίτευσης για τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα ελληνικά νησιά στο ανατολικό Αιγαίο.

 

Απαντώντας στις συχνές κατηγορίες των κεμαλιστών ότι «χάρισε» 18 νησιά στην Ελλάδα, ο  Ερντογάν κατηγόρησε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα ότι αυτό φέρει την ιστορική ευθύνη για τη συμφωνία στη Λωζάνη και το στάτους των νησιών.

Απευθυνόμενος στον αρχηγό του CHP, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου είπε: «Έτσι δεν έγινε στην Λωζάνη; Έτσι έγινε. Τώρα, αν ρωτήσεις τον Κιλιντσάρογλου, θα πει ότι νικήσαμε στη Λωζάνη. Μετά απ’ αυτό προσπαθεί να χρεώσει τον λογαριασμό των νησιών στο ΑΚΡ. Εσείς δώσατε τα νησιά, εσείς. Αυτοί που ήταν στο κόμμα σας τα έδωσαν και τώρα ετοιμάζω τα ιστορικά αρχεία. Θα πούμε σε αυτούς και στο έθνος μας γι’ αυτά τα αρχεία, συμπεριλαμβανομένης και της Λωζάνης. Θα δουν ποιος έδωσε τι σε ποιον».

Στο εθνικιστικό του παραλήρημα ο Ερντογάν σημείωσε πως η Ελλάδα «έχει απλώσει χέρι στα 18 νησιά μας».

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε νωρίτερα και άλλη αναφορά στη συνθήκη της Λωζάνης, μιλώντας για τη στρατιωτική επιχείρηση στο Αφρίν της Συρίας, λέγοντας πως πρέπει να εξηγήσουν τι γίνεται στη διεθνή κοινότητα «γιατί αν δεν εξηγήσεις στη διεθνή κοινότητα, όπως έγινε και άλλες φορές στην ιστορία, θα κερδίσεις στο πεδίο των μαχών, αλλά θα χάσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και στη Λωζάνη το ίδιο έγινε» είπε χαρακτηριστικά.

(Φωτογραφία: Murat Cetinmuhurdar/Pool via AP)

 
Περισσότερα: Ερντογάν

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER