Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Παρίσι: 1500 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους ελέω Σηκουάνα

 
 
Σε ετοιμότητα οι αρχές του Παρισιού για να αντιμετωπίσουν πιθανές πλημμύρες, τη στιγμή που 1500 άνθρωποι εκκένωσαν τα σπίτια τους στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας
 

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές του Παρισιού προκειμένου να αντιμετωπίσουν πιθανές πλημμύρες μετά την συνεχιζόμενη αύξηση της στάθμης του Σηκουάνα. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδόν 1500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτιτα τους στην περιοχή Ιλ ντε Φρανς, η οποία περιλαμβάνει το Παρίσι και τα προάστιά του.

 

Την ανακοίνωση της εκκένωσης έκανε ο Μισέλ Ντελπιές, επικεφαλής της αστυνομίας του Παρισιού, ο οποίος τόνισε ότι "τα νερά θα αργήσουν να φύγουν".

Αργότερα σήμερα, ή τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, η στάθμη του Σηκουάνα αναμένεται να φτάσει στα επίπεδα που είχαν οδηγήσει σε παρόμοιες πλημμύρες το 2016.  Ήδη, εξαιτίας της ανόδου της στάθμης του ποταμού, παρόχθιοι δρόμοι περιπάτου πλημμύρισαν ενώ το Λούβρο υποχρεώθηκε να κλείσει μία έκθεση ισλαμικής τέχνης που λάμβανε χώρα στο υπόγειο του μουσείου.

 

Επίσης, τα γνωστά τουριστικά πλοιάρια "Bateaux Mouches", διέκοψαν την κυκλοφορία τους, ενώ κύκνοι κολυμπούν πλέον σε σημεία όπου συνήθως υπάρχει οδόστρωμα. Ακόμη και αρουραίοι έχουν αναγκαστεί να βγουν στους δρόμους του Παρισιού εξαιτίας της ανόδου της στάθμης των υδάτων του ποταμού.

Πλημμύρες είχαν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στο Παρίσι το 1910, όταν η στάθμη του Σηκουάνα είχε φθάσει τα 8,65 μέτρα.

Πληροφορίες:ΑΜΠΕ Φωτογραφία:AP Photo/Thibault Camus

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER