Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Pasokification: Το σοσιαλιστικό κόμμα βγάζει στο σφυρί τα γραφεία του στο Παρίσι

 
 
Το κτίριο της οδού Σολφερίνο πωλείται όπως είναι επιπλωμένο, συνέπεια της κατάρρευσης του σοσιαλιστικού κόμματος στις πρόσφατες εκλογές. Πόσα χρήματα βάζει στο ταμείο του;
 

Τα κεντρικά του σοσιαλιστικού κόμματος στην γαλλική πρωτεύουσα βγαίνουν στο σφυρί. Το κόμμα έδωσε τα χέρια με μεσιτικό γραφείο για την πώληση του κτιρίου της οδού Σολφερίνο έναντι του ποσού των 45,5 εκατομμυρίων ευρώ. Το κόμμα του πρώην προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε πως θα ολοκληρώσει την πώληση το Φλεβάρη του 2018.

 

Δεν είναι ακόμη γνωστή η νέα χρήση για το αχανές κτίριο των 3000τμ. που αποτέλεσε το πολιτικό ορμητήριο του άλλοτε κραταιού κόμματος. Όπως είναι προφανές το κόμμα κατέληξε στην απόφαση αυτή μετά τις εκκωφαντικές ήττες στις εκλογές του 2017, με πρώτη την προεδρική και στη συνέχεια την ανάδειξη νέου γαλλικού κοινοβουλίου.

Και για όσους αναρωτιούνται, ο όρος pasokification έχει καθιερωθεί σε διεθνές επίπεδο, προκειμένου να περιγράψει την κατάρρευση των κομμάτων της κεντροαριστεράς που συνήθως κατέβαιναν στις εκλογές με τη σημαία της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη. Φυσικά ο όρος ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ που είδε την πιο θεαματική πτώση των ποσοστών του, από το 44% το 2009, στο 4,6% τον Ιανουάριο του 2015.

AP Photo/Christophe Ena

 
Περισσότερα: Γαλλία

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER