Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Περισσότερα πυρηνικά για τις ΗΠΑ ζήτησε ο Τραμπ

 
 
Να "επεκταθούν οι δυνατότητες των ΗΠΑ" στα πυρηνικά όπλα θέλει ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, "μέχρι ο κόσμος να έρθει στα σύγκαλά του" όπως χαρακτηριστικά ανέφερε
 

Περιμένοντας να κυβερνήσει, ο Τραμπ κάνει πολιτική μέσω Twitter. Έγραψε λοιπόν χθες ότι «οι ΗΠΑ πρέπει να ενισχύσουν σημαντικά και να επεκτείνουν τις πυρηνικές τους δυνατότητες, ωσότου ο κόσμος να έλθει στα συγκαλά του όσον αφορά τα πυρηνικά».

 

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της ομάδας του Ρεπουμπλικάνου ο οποίος έχει επιφορτιστεί με τη διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας για να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με αυτό το σχόλιο.

Ωστόσο, αρκετές ώρες αργότερα, ο εκπρόσωπος του Τζέισον Μίλερ προσπάθησε να μαζέψει τη δήλωση Του Τραμπ σημειώνοντας: "Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τραμπ αναφερόταν στην απειλή διάδοσης πυρηνικών όπλων και στην κρίσιμη ανάγκη αποτροπής αυτής – ιδιαίτερα προς και ανάμεσα σε τρομοκρατικές οργανώσεις, ασταθείς χώρες και κράτη παρίες".

Μοιάζει πάντως πιθανό η ανάρτηση αυτή να είναι έμμεση απάντηση στις δηλώσεις Πούτιν, που ζήτησε από τις ένοπλες δυνάμεις του να διασπάσουν οποιαδήποτε αντιπυραυλική ασπίδα. Ο Ρώσος πρόεδρος είχε δηλώσει: «Οφείλουμε να ενισχύσουμε το δυναμικό των στρατηγικών πυρηνικών μας δυνάμεων, πριν από όλα με τη βοήθεια πυραυλικών συστημάτων ικανών να εγγυηθούν την διαπερατότητα των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας, αυτών που υπάρχουν και αυτών που θα υπάρξουν».

 

Πηγή: ΑΠΕ

 
Περισσότερα: Πούτιν, Τραμπ

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER