Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Πήγαν για να μείνουν στη Συρία οι Ρώσοι

 
 
Επέκταση των ρωσικών στρατιωτικών λιμενικών εγκαταστάσεων στην Ταρτούς αποφάσισε ο Πούτιν, ενώ ρωσικό τάγμα θα αποτελέσει τη βάση για την αστυνόμευση του Χαλεπιού
 

Μόνιμη θα είναι η ρωσική ναυτική βάση στην Ταρτούς, στη βορειοδυτική Συρία, μετά την εντολή Πούτιν για επέκταση των ρωσικών στρατιωτικών λιμενικών εγκαταστάσεων στην περιοχή.

 

Το κείμενο διευθετεί "θέματα που αφορούν την επέκταση του εδάφους των εγκαταστάσεων του ρωσικού Στόλου στο λιμάνι της Ταρτούς της Συρίας, την ανάπτυξή τους και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών τους, καθώς και την είσοδο ρωσικών πολεμικών πλοίων στη θάλασσα, στα χωρικά ύδατα και στα λιμάνια" της Συρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται την επομένη της ανακοίνωσης ότι ο συριακός στρατός ανέκτησε πλήρως τον έλεγχο του Χαλεπιού, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας.

Ο ρωσικός στρατός, που εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές από το Σεπτέμβριο του 2015 στη Συρία, σε υποστήριξη της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ-Άσαντ, είχε ανακοινώσει ήδη από τον Οκτώβριο την πρόθεσή του να μετατρέψει τις λιμενικές εγκαταστάσεις στην Ταρτούς σε "μόνιμη ρωσική ναυτική βάση".

Περίπου 4.300 Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν αναπτυχθεί στη Συρία και η Ρωσία, που διαθέτει επίσης μια αεροπορική βάση στη Χμεϊμίν (βορειοδυτική Συρία), συνεχίζει να ενισχύει τη στρατιωτική παρουσία της παρά την ανακοίνωση, το  Μάρτιο, του Βλαντίμιρ Πούτιν περί αποχώρησης ενός τμήματος της ρωσικής στρατιωτικής αποστολής στη χώρα.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ένα τάγμα της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας αναπτύχθηκε χθες βράδυ στο Χαλέπι προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια στην πόλη.

"Από χθες βράδυ, έχουμε αναπτύξει ένα τάγμα της στρατιωτικής αστυνομίας στις απελευθερωμένες περιοχές (στο Χαλέπι) για τη διατήρηση της τάξης", δήλωσε ο Σόιγκου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το ρωσικό τάγμα αριθμεί 300 έως 400 στρατιώτες, σύμφωνα με αξιωματούχο της επιτροπής για την άμυνα και την ασφάλεια του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή των Κοινοβουλίου), Φραντς Κλίντσεβιτς.

"Πρόκειται να θέσουν τις βάσεις για μια αστυνομική υπηρεσία στην απελευθερωμένη πόλη", δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Πηγή: ΑΠΕ

 
Περισσότερα: Πούτιν, Συρία

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER