Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Πλήρωσε ακριβά τη φάρσα για βόμβα σε δημοτικό σχολείο

 
 
Η 50χρονη που θα βρεθεί πίσω από τα σίδερα κάλεσε τις αρχές και δήλωσε πως σχολείο στη γαλλική πόλη Μπεζιέ ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά προκαλώντας τον πανικό
 

Τουλάχιστον 60 στρατιωτικοί, πυροσβέστες και πυροτεχνουργοί έσπευσαν σε δημοτικό σχολείο της γαλλικής πόλης Μπεζιέ την Παρασκευή, έπειτα από τηλεφώνημα για βόμβα. Όπως αποδείχτηκε επρόκειτο για φάρσα, την οποία μάλιστα εκτέλεσε μια γυναίκα 50 ετών. Η υπεύθυνη του κακόγουστου αστείου εντοπίστηκε, συνελήφθη και της επεβλήθη ποινή κάθειρξης ενός έτους.

 

Το δικαστήριο της πόλης έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα για ένα έτος κάθειρξη και έξι μήνες επιπλέον με αναστολή. Η γυναίκα χρησιμοποίησε κινητό τηλέφωνο με κάρτα για να ειδοποιήσει το σχολείο. Όπως είναι φυσικό, το τηλεφώνημα προκάλεσε αναστάτωση στους 150 μαθητές και το προσωπικό του σχολείο που εκκένωσαν το κτίριο την περασμένη Παρασκευή.

Οι αρχές δεν έχουν ακόμη διευκρινίσει  τα κίνητρα της γυναίκας. Οι άνδρες της αστυνομίας συνέλαβαν αρχικά και το σύντροφό της, ο οποίος όμως αφέθηκε ελεύθερος.

 

ΠΗΓΗ 20MINUTES/AP Photo/Christophe Ena

 
Περισσότερα: Γαλλία

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER