Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Πολύ μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις η ισχύς της βορειοκορεατικής πυρηνικής δοκιμής

 
 
Η ισχύς της βορειοκορεατικής πυρηνικής δοκιμής ήταν τουλάχιστον διπλάσια από τις αρχικές εκτιμήσεις
 

Η τελευταία και πλέον ισχυρή πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, ίσως να ήταν πολύ ισχυρότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, σύμφωνα με νέα ανάλυση αμερικανικής ερευνητικής ομάδας.

 

Πρώιμες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για έκρηξη ισχύος περίπου 100 κιλοτόνων: Η βόμβα που κατέστρεψε την Χιροσίμα το 1945 είχε ισχύ 15 κιλοτόνων.

Νέα ανάλυση ομάδας του Αμερικανοκορεατικού Ινστιτούτου, του Πανεπιστημίου Johns Hopkins School κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τελευταία πυρηνική δοκιμή της Πιονγιανγκ ήταν πολύ ισχυρότερη.

Ενημερωμένα σεισμικά δεδομένα, δείχνουν ότι το μέγεθος του σεισμού που προκλήθηκε ήταν μεγαλύτερο από τις αρχικές εκτιμήσεις, φτάνοντας τα 6,1 με 6,3 ρίχτερ. Αυτό σημαίνει ότι η ισχύς της βόμβας ήταν περίπου 250 κιλοτόνων-17 φορές μεγαλύτερη από την έκρηξη της Χιροσίμα!

Οι νέοι αυτοί υπολογισμοί, είναι πολύ υψηλότεροι από τους αντίστοιχους της αμερικανικής κυβέρνησης και των συμμάχων της. Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών υπολόγιζαν την έκρηξη στους 140 κιλοτόνους, η Ιαπωνία στους 160 και η Νότιος Κορέα στους 50.

Πληροφορίες: Washington Post Φωτογραφία: Korean Central News Agency

 
Περισσότερα: Κορέα

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER