Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

'Πονοκέφαλος'΄για τον Τραμπ τα email του γαμπρού του, Τζάρεντ Κούσνερ

 
 
Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο έρευνας βρίσκεται πλέον ο γαμπρός και στενός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ, μετά την απόκάλυψη ότι χρησιμοποιούσε το προσωπικό του email για θέματα διοίκησης, αντί του επίσημου λογαριασμού του στον Λευκό Οίκο
 

Μετά την αποκάλυψη των New York Times,  επιτροπή του Κογκρέσου ζήτησε από τον Κούσνερ να μην καταστρέψει κανένα από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε ή έλαβε μέσω του προσωπικού του λογαριασμό.

 

Σε επιστολή που του εστάλη του ζητείται να συνεργαστεί με την επιτροπή παραχορώντας κάθε είδους πληροφορία (ονόματα, διευθύνσεις, περιεχόμενο) στις επικοινωνίες που είχε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού για κρατικά θέματα, από την ημέρα που ο Ντόναλντ Τραμπ ανέλαβε την εξουσία.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, αίσθηση έχει προκαλέσει και η πληροφορία ότι τουλάχιστον πέντε ακόμη ανώτεροι αξιωματούχοι της διακυβέρνησης Τραμπ, φέρονται να έχουν χρησιμοποιήσει τους προσωπικούς τους λογαριασμούς για επικοιωνία επί κρατικών θεμάτων. Μεταξύ αυτών, συμπεριλαμβάνεται και η κόρη του Αμερικανού προέδρου και σύζυγος του Κούσνερ, Ιβάνκα Τραμπ. Σημειώνεται ότι αν και η πρακτική αυτή δεν απαγορεύεται, η επίσημη σύσταση προς του εργαζόμενους στο Λευκό Οίκο και την κυβέρνηση είναι να χρησιμοποιούν τους κρατικούς κα όχι τους προσωπικούς λογαριασμούς τους για επικοινωνία.

Αλλωστε, όπως αναφέρουν Αμερικανοί αναλυτές, ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ είχε στηρίξει το μεγαλύτερο μέρος της πολεμικής του ενάντια στη Χίλαρι Κλίντον, στο γεγονός ότι και η ίδια ως επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είχε χρησιμοποιήσει τον προσωπικό της λογαριασμό για επικοινωνία που αφορούσε εθνικά θέματα.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER