Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Πουτζντεμόν: Μέσω της νεάς ιστοσελίδας του δηλώνει 'εξόριστος' στο Βέλγιο

 
 
Ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας, ανακοίνωσε το νέο του site, μέσω του οποίου καθιστά σαφές ότι θεωρεί εαυτόν 'εξόριστο' στο Βέλγιο
 

Στις Βρυξέλλες παραμένει ο ηγέτης των αυτονομιστών Καταλανών, Κάρλες Πουτζντεμόν, ενώ οι συνεργάτες του που είχαν ταξιδέψει μαζί του, επέστρεψαν στην Ισπανία.

 

Ο Πουτζντεμόν ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι διαθέτει μια νέα ιστοσελίδα στη διεύθυνση «president.exili.eu», δηλώνοντας πλέον εμμέσως πλην σαφώς ότι θεωρεί εαυτόν εξόριστο στις Βρυξέλλες.

Η παραμονή του Πουτζντεμόν στις Βρυξέλλες αποτελεί ήδη πονοκέφαλο για τις βέλγικες αρχές ασφαλείας, εκπρόσωπος των οποίων δήλωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να του παρασχεθεί ειδική προστασία.

«Ευπρόσδεκτο και φίλο» χαρακτήρισε τον Πουτζντεμόν ο Μπαρτ Ντε Βίβερ, φλαμανδός εθνικιστής ηγέτης του βελγικού κόμματος N-VA το οποίο συμμετέχει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας, δηλώνοντας επίσης πως δεν εγκαταλείπει τους φίλους του όταν έχουν προβλήματα. Αποστάσεις έλαβε ωστόσο χθες ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ λέγοντας πως ουδέποτε η βελγική κυβέρνηση ενθάρρυνε τον Καταλανό τέως πρόεδρο να έλθει στις Βρυξέλλες. 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER