Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Προειδοποιήσεις Τραμπ σε Ιράν: 'Τα καταπιεστικά καθεστώτα δεν αντέχουν στον χρόνο'

 
 
Ο Αμερικανός πρόεδρος με αφορμή τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη χώρα προειδοποίησε εκ νέου τις ιρανικές αρχές να σέβονται τα δικαιώματα του λαού
 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε το Σάββατο την προειδοποίησή του προς τις ιρανικές αρχές, με αφορμή τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη χώρα, υποστηρίζοντας ότι "τα καταπιεστικά καθεστώτα ποτέ δεν αντέχουν στον χρόνο".

 

"Όλος ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι ο καλός λαός του Ιράν θέλει μια αλλαγή και ότι, εκτός από την τεράστια στρατιωτική ισχύ των ΗΠΑ, αυτό που φοβούνται περισσότερο οι ηγέτες (του Ιράν) είναι ο ιρανικός λαός" έγραψε σε ένα μήνυμά του στο Twitter, επαναλαμβάνοντας ένα απόσπασμα από την ομιλία που είχε εκφωνήσει στις 19 Σεπτεμβρίου στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Το μήνυμα αυτό συνοδευόταν από ένα βίντεο της ομιλίας του.

"Τα καταπιεστικά καθεστώτα ποτέ δεν αντέχουν στον χρόνο και θα έρθει η ημέρα που ο λαός του Ιράν θα πρέπει να επιλέξει. Ο κόσμος παρακολουθεί!" συνέχισε, σε δεύτερο μήνυμά του.

 

Την Παρασκευή, πάντα στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε την ιρανική κυβέρνηση "να σέβεται τα δικαιώματα του λαού, ιδίως το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου".

Νωρίτερα, η Τεχεράνη απέρριψε αυτές τις "καιροσκοπικές" δηλώσεις. "Ο ιρανικός λαός δεν αποδίδει καμία αξία στις καιροσκοπικές δηλώσεις των Αμερικανών αξιωματούχων και του Τραμπ", είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Μπαχράμ Γασεμί.

(Φωτογραφία: AP / Evan Vucci, File)

 
Περισσότερα: Τραμπ, Μέση Ανατολή

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER