Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Πρώτα η οριστική συμφωνία, μετά το ακριβές κόστος του Brexit

 
 
Περισσότερες διαβεβαιώσεις στην ΕΕ σχετικά με το "διαζύγιο", θα δώσει η Βρετανία πριν από τις διαπραγματεύσεις του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορίου
 

H Βρετανία θα μπορεί να υπολογίσει το κόστος του "διαζυγίου" από την ΕΕ μόνο όταν θα έχει καταλήξει σε συμφωνία για το Brexit, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Εμπορίου Λάιαμ Φοξ.

 

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του δικτύου ITV ο Φοξ είπε ότι η Βρετανία θα προσφέρει "περισσότερες διαβεβαιώσεις" στις άλλες 27 χώρες-μέλη της ΕΕ σχετικά με το "διαζύγιο" πριν από τις επόμενες διαπραγματεύσεις του Δεκεμβρίου.

"Δεν γνωρίζω ποιο είναι το ποσό αλλά είναι πολύ σαφές ότι το οριστικό κόστος μπορούμε να το γνωρίζουμε μόνο στο πλαίσιο μιας οριστικής συμφωνίας...", είπε ο Φοξ.

"Πέραν της υπερβολής σχετικά με το κόστος του διαζυγίου υπάρχει στην πραγματικότητα μεγάλος βαθμός συνεργασίας μεταξύ μας", είπε.

Μετά την αναστολή των συνομιλιών που εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η Τερέζα Μέι, η κυβέρνηση θα δείξει στην ΕΕ ότι "κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση" στην πρώτη φάση των συνομιλιών, που περιλαμβάνουν και το αποκαλούμενο 'κόστος του διαζυγίου', δήλωσε ο Φοξ.

Επισήμανε όμως ότι η ΕΕ δεν θα πρέπει να θεωρεί πως η Βρετανία μπλοφάρει όταν λέει ότι είναι έτοιμη και για μη συμφωνία χαρακτηρίζοντας τις εμπορικές συναλλαγές με βάση τους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου "όχι ακριβώς ένα εφιαλτικό σενάριο". "Αλλά θα προτιμούσα να υπάρξει συμφωνία", σημείωσε.

(Φωτό: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert, Pool)

 
Περισσότερα: Brexit

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER