Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Πρωταγωνιστές του Νταβός που έχουν πολλά περισσότερα χρήματα από τον Ντόναλντ Τραμπ

 
 
Ο αμερικανός πρόεδρος δεν ήταν ο μόνος δισεκατομμυριούχος που συμμετείχε στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ
 

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του 2018 έφτασε στο τέλος του, μετά από τρεις ημέρες γεμάτες πολιτικές ομιλίες, διπλωματικές συναντήσεις, πάνελ με κορυφαίους CEOs και την ελίτ της παγκόσμιας οικονομικής και πολιτικής σκηνής. Πρωταγωνιστής της μεγάλης συνόδου στο Νταβός της Ελβετίας αναδείχθηκε… ποιος άλλος; Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προσπάθησε στην πολυαναμενόμενη ομιλία του να εξηγήσει γιατί το δόγμα «πρώτα η Αμερική», δεν σημαίνει και η Αμερική μόνη.

 

Μπορεί ο Τραμπ να έχει πολλές ιδεολογικές και διπλωματικές διαφορές με αρκετούς από τους παρευρισκόμενους στο Νταβός, ωστόσο έχει και κάτι αρκετά σημαντικό κοινό μαζί τους: χρήματα! Το Νταβός και φέτος, όπως κάθε χρόνο, πλημμύρισε από εκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η περιουσία του Τραμπ -εξ όσων μπορούμε να γνωρίζουμε, καθώς ποτέ δε δημοσίευσε τη φορολογική του δήλωση- εκτιμάται στα 3,1 δισ. δολάρια για το 2017. Μπορεί ο Τραμπ να είναι ο πρώτος δισεκατομμυριούχος πρόεδρος των ΗΠΑ, ωστόσο δεν ήταν ο πλουσιότερος επισκέπτης του Νταβός.

Ας δούμε ποιοι ήταν οι πιο πλούσιοι παρευρισκόμενοι στο Νταβός φέτος:

BILL GATES

 

Ο ιδρυτής της Microsoft βρίσκεται στη 2η θέση της λίστας των πιο πλούσιων δισεκατομμυριούχων για το 2017 -μετά τον CEO της Amazon, Τζεφ Μπέζος– και η περιουσία του εκτιμάται στα 92,6 δισ. δολάρια.

JACK MA

 

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του Alibaba Group είναι από τον περασμένο Αύγουστο ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ασία, καθώς η περιουσία του ξεπερνά τα 37,4 δισ. δολάρια.

RAY DALIO

 

O Dalio ίδρυσε το μεγαλύτερο hedge-fund στον κόσμο, το Bridgewater Associates. Σήμερα η αξία του αγγίζει τα 17 δισ. δολάρια.

 (AP Photo/Evan Vucci)

Δείτε τους υπόλοιπους στο Fortunegreece.gr

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER