Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Πώς ξοδεύει την περιουσία της η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου

 
 
Πόσο εύκολα πιστεύετε μπορεί κανείς να σπαταλήσει 43,7 δισ. δολάρια;
 

Η Άλις Γουάλτον, η μόνη γυναίκα κληρονόμος της Walmart, δεν είναι μόνο η πλουσιότερη γυναίκα στις ΗΠΑ. Είναι και η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο.

 

Συγκεκριμένα, η 68χρονη Άλις έχει περιουσία αξίας 43,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι τρεις κληρονόμοι της Walmart – Ρομπ Γουάλτον, Τζιμ Γουάλτον και Άλις Γουάλτον – έχουν συνολικά στην κατοχή τους 133 δισ. δολάρια. Ένα ποσό κατά  38 δισ. δολάρια περισσότερα από τη δεύτερη πλουσιότερη οικογένεια στην Αμερική, τους Κωχ, σύμφωνα με στοιχεία του πρακτορείου.

Και παρά τον αμέτρητο πλούτο και τη φήμη που διαθέτουν, η προσωπική τους ζωή παραμένει σε μεγάλο βαθμό ιδιωτική. Δείτε παρακάτω πώς η πλουσιότερη γυναίκα της Αμερικής ξοδεύει την περιουσία της:

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

 

Σε αντίθεση με τους αδελφούς της, τον Ρομπ και τον Τζιμ, η Άλις δεν έχει συμμετάσχει ποτέ ενεργά στη διοίκηση της Walmart, καθώς είχε αποφασίσει από νεαρή ηλικία να ακολουθήσει το δρόμο της τέχνης.Μάλιστα, όταν ήταν 10 ετών, αγόρασε το πρώτο της έργο: Ένα αντίγραφο ενός πίνακα του Πικάσο για δυο δολάρια.

Η ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

 

Η ίδια διαθέτει μια τεράστια ιδιωτική συλλογή έργων τέχνης, με πρωτότυπα έργα από θρυλικούς Αμερικανούς καλλιτέχνες, όπως οι Andy Warhol, Norman Rockwell, και Georgia O’Keefe.

ΙΔΡΥΣΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΟΥΣΕΙΟ

 

Η Άλις άνοιξε ένα μουσείο 50 εκατομμυρίων δολαρίων που ονομάζεται Crystal Bridges το 2011 για να στεγάσει την ιδιωτική συλλογή έργων τέχνης που διαθέτει, ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ Fortunegreece

 
Περισσότερα: Fortunegreece

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER