Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ρωσία: Ενώπιον της δικαιοσύνης και πάλι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης

 
 
Στην ανάκριση οδηγήθηκε τη Δευτέρα ο Αλεξέι Ναβάλνι. Στο κρατητήριο βρέθηκε και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος
 

Οι αστυνομικές αρχές οδήγησαν τον ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι στην ανάκριση καθώς θεωρείται ύποπτος ότι χτύπησε αστυνομικούς όταν πήγαν να τον συλλάβουν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά της ηγεσίας του Κρεμλίνου τον περασμένο μήνα.

 

Για την προσαγωγή του στις ανακριτικές αρχές , όπως έγραψε η εφημερίδα Novaya Gazeta, ενημέρωσε ο ίδιος ο Ναβάλνι με ανάρτηση του στον λογαριασμό του στο twitter. Σύμφωνα με τον ίδιο οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του στις 7.30 το πρωί.

Πριν μερικές μέρες το δικαστήριο Σιμόνοφσκι της Μόσχας είχε επιβάλλει την ποινή κράτησης πέντε ημερών στην εκπρόσωπο τύπου του Αλεξέι Ναβάλνι, Κίρα Γιάρμις. Η Γιάρμις κατηγορήθηκε ως υπαίτια για διοργάνωση δημόσιας εκδήλωσης χωρίς την έγκριση των αρχών.

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι η Γιάρμις ανάρτησε βίντεο με σκοπό να προκαλέσει αρνητική εικόνα για έναν από τους υποψηφίους για την ρωσική προεδρία. Η ίδια ωστόσο ισχυρίσθηκε ότι το περιστατικό αυτό δεν περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο που της επιδόθηκε.

Το δικαστήριο Σιμόνοφσκι επέβαλλε επίσης ποινή κράτησης οκτώ ημερών στον εκπρόσωπο τύπου του προεκλογικού επιτελείου του Ναβάλνι Ρουσλάν Σαβεντίνοφ, ενώ το δικαστήριο Περόσφσκι επέβαλλε την ποινή κράτηση 15 ημερών στον Νικολάι Λάσκιν που είναι μέλος του ομοσπονδιακού επιτελείου του Ναβάλνι.

Οι συλλήψεις άρχισαν μετά τις 28 Ιανουαρίου, την ημέρα δηλαδή που ο Ναβάλνι κήρυξε την λεγόμενη «απεργία των ψηφοφόρων». Σύμφωνα με τους διοργανωτές, συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σε 100 πόλεις, ενώ σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιήθηκαν σε 46 πόλεις. Οι συγκεντρώσεις που έγιναν στην Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη δεν είχαν την έγκριση των αρχών.

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 
Περισσότερα: Ρωσία

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER