Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ρωσία: Μαχαίρωσε δημοσιογράφο στο λαιμό την ώρα που έκανε εκπομπή

 
 
Είναι η δεύτερη φορά που συνεργάτης του σταθμού, ο οποίος κατά καιρούς φιλοξενεί σχολιαστές επικριτικούς απέναντι στο Κρεμλίνο, δέχεται επίθεση.
 

'Αγνωστος εισέβαλε στο στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού "Ηχώ της Μόσχας" και μαχαίρωσε τη  δημοσιογράφο Τατιάνα Φελκενγκάουερ την ώρα που παρουσίαζε την εκπομπή της,

 

Ο άνδρας συνελήφθη από το προσωπικό ασφαλείας του σταθμού και παραδόθηικε στην αστυνομία. Τα κίνητρα της επίθεσης δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά.

Η 32χρονη δημοσιογράφος, η οποία είναι παρουσιάστρια δημοφιλούς πολιτικής εκπομπής, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και όπως έγινε γνωστό δεν κινδυνεύει η υγεία της.

Σημειώνεται ότι ο ραδιοσταθμός στον οποίο σημειώθηκε η επίθεση ανήκει σε εταιρεία συμμετοχών ΜΜΕ η οποία τελεί υπό τον έλεγχο του κρατικού πετρελαϊκού κολοσσού Gazprom. Δίνει ωστόσο φωνή σε σχολιαστές και δημοσιογράφους που συχνά επικρίνουν την κυβέρνηση.

Μϊα από τους πιο τακτικούς συνεργάτες του σταθμού, η Γιούλια Λατινίνα, είχε αναγκαστεί να φύγει από τη Ρωσία έπειτα από σειρά επιθέσεων σε βάρος της περιλαμβανομένης και της πυρπόλησης του αυτοκινήτου της.

 Εκπρόσωπος του γραφείου του γενικού εισαγγελέα της Ρωσίας Αλεξάντερ Κουρενόι έγραψε στο Facebook πως η επίθεση είναι μία αποτρόπαιη πράξη. Είπε πως διαβεβαίωσε τους διευθυντές του σταθμού πως η κατάσταση θα παραμείνει υπό έλεγχο.

Φωτό: Vitaly Ruvinsky, Ekho Moskvy photo via AP

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER