Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ρωσία: Μπλόκο στην υποψηφιότητα του ηγέτη της αντιπολίτευσης

 
 
Ο Αλεξέι Ναβάλνι αποκλείστηκε από τη διαδικασία για τον προεδρικό θώκο λόγω δικαστικής καταδίκης του, σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή
 

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσίας αποφάνθηκε ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι δεν μπορεί να λάβει μέρος στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου του 2018.

 

Σύμφωνα με την επιτροπή, ο Ναβάλνι δεν μπορεί να είναι προεδρικός υποψήφιος στις εκλογές, εξαιτίας προηγούμενης δικαστικής καταδίκης του.

Από την πλευρά του, ο Ναβάλνι κάλεσε τους οπαδούς του να μποϊκοτάρουν τις εκλογές, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι θα προσφύγει δικαστικά κατά της απόφασης αυτής.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι ανακοίνωνε τον περασμένο Οκτώβριο ότι αφέθηκε ελεύθερος από το κέντρο κράτησης στη Μόσχα όπου έμεινε 20 ημέρες γιατί οργάνωσε διαδηλώσεις κατά του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, οι οποίες δεν είχαν λάβει την άδεια των αρχών.

«Με συνέλαβαν στην είσοδο της πολυκατοικίας μου. Με οδηγούν κάπου για “εξηγήσεις”», έγραφε με αφορμή τη σύλληψή του ο Ναβάλνι στον λογαριασμό του στο Twitter. Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας είχε ανακοινώσει ότι συνελήφθη επειδή «έχει καλέσει επανειλημμένα σε συμμετοχή σε μην εγκεκριμένες δημόσιες εκδηλώσεις».

(Φωτό: Evgeny Feldman/Navalny Campaign via AP)

 
Περισσότερα: Ρωσία

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER