Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Σάλος στη Βρετανία: Μέλος της βασιλικής οικογένειας φόρεσε ρατσιστική καρφίτσα σε γεύμα με τη Μέγκαν Μαρκλ

 
 
Η πριγκίπισσα του Κεντ ζήτησε συγγνώμη για την ατυχή επιλογή της στο χριστουγεννιάτικο γεύμα της Βασίλισσας
 

Η πριγκίπισσα Μιχαήλ του Κεντ αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη μετά την εμφάνισή της στο χριστουγεννιάτικο γεύμα της Βασίλισσας στο Μπάκινγχαμ με μία καρφίτσα η οποία απεικόνιζε έναν αφρικανό. Στο δείπνο παρευρέθηκε η αρραβωνιαστικιά του πρίγκηπα Χάρυ Μέγκαν Μάρκλ, που είναι αφρικανικής καταγωγής.

 

Η πριγκίπισσα, που είναι παντρεμένη με τον ξάδερφο της βασίλισσας, φωτογραφήθηκε με την καρφίτσα καθώς βρισκόταν καθ'οδόν για το Μπάκινγχαμ. Η Μαρκλ φέρεται να συνάντησε στο γεύμα την πριγκίπισσα, όμως δεν έχει γίνει γνωστό εάν η τελευταία φορούσε την καρφίτσα κατά την συνάντηση.

Εκπρόσωπός της δήλωσε: "Η καρφίτσα ήταν δώρο και έχει φορεθεί πολλάκις στο παρελθόν. Η πριγκίπισσα λυπάται πολύ αν προσέβαλε κάποιον".

Δεν είναι η πρώτη φορά, όμως, που η πριγκίπισα κατηγορείται για ρατσισμό. Το 2004, φέρεται να είπε σε αφροαμερικανούς πελάτες εστιατορίου στη Νέα Υόρκη να "επιστρέψουν στις αποικίες", ενοχλημένη από τον θόρυβο.

H πριγκίπισσα, της οποίας ο πατέρας ήταν αξιωματικός των SS, είχε αρνηθεί αυτούς τους ισχυρισμούς σε συνέντευξή της, λέγοντας: "Πριν από χρόνια προσποιούμουν ότι ήμουν Αφρικανή, αλλά δεν με πίστευαν επειδή τα μάτια μου είναι ανοιχτά. Αλλά έβαφα μαύρα τα μαλλιά μου".

"Είχα αυτή την περιπέτεια με αυτούς τους απολύτως αξιαγάπητους, ιδιαίτερους ανθρώπους και με αποκαλούν ρατσίστρια: είναι μαχαίρωμα στην καρδιά επειδή αγαπώ στα αλήθεια αυτούς τους ανθρώπους".

Πηγή:The Guardian Φωτογραφία:AP Photo/Alastair Grant

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER