Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Σοβαρός τραυματισμός του ηγέτη της αλ Νούσρα ύστερα από ρωσική αεροπορική επιδρομή

 
 
Το σοβαρό τραυματισμό του ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης αλ Νούσρα είχε ως αποτέλεσμα αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε οι ρωσικές δυνάμεις
 

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η επιδρομή είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 12 διοικητικών στελεχών του Μετώπου αλ Νούσρα.

 

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσαν ρωσικά αεροσκάφη στη Συρία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 12 διοικητών του Μετώπου αλ Νούσρα και τον σοβαρό τραυματισμό του επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Αξιοποιώντας τις απόρρητες πληροφορίες της υπηρεσίας Πληροφοριών του στρατού της Ρωσίας για την ώρα και τον τόπο συνάντησης των διοικητών του Μετώπου αλ Νούσρα, στην οποία θα μετείχε και ο επικεφαλής της οργάνωσης Αμπού Μοχαμάντ αλ Γκολάνι, στις 3 Οκτωβρίου, η Μόσχα αποφάσισε να εξαπολύσει μια αεροπορική επιδρομή, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

"Η επιδρομή είχε ως αποτέλεσμα ο επικεφαλής του Μετώπου αλ Νούσρα Αμπού Μοχαμάντ αλ Γκολάνι να υποστεί πολλά τραύματα από θραύσματα και να χάσει ένα χέρι. Είναι σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες από πολλές ανεξάρτητες πηγές", διευκρίνισε ο Κονασένκοφ.

Συνολικά από την επιδρομή σκοτώθηκαν 12 διοικητές του Μετώπου αλ Νούσρα μαζί με 50 φρουρούς, πρόσθεσε.

Φωτό: AP Photo/Bassem Mroue

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER