Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι εκλογές στη Βενεζουέλα δεν ήταν ούτε ελεύθερες, ούτε δίκαιες

 
 
Καταδίκη από τις ΗΠΑ των περιφερειακών εκλογών που διεξήχθησαν στη Βενεζουέλα
 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν τις περιφερειακές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στη Βενεζουέλα, για τις οποίες θεωρούν ότι δεν ήταν "ούτε ελεύθερες, ούτε δίκαιες".

 

"Όσο το καθεστώς Μαδούρο συμπεριφέρεται σαν αυταρχική δικτατορία, θα συνεργαζόμαστε με τα μέλη της διεθνούς κοινότητας και θα χρησιμοποιούμε όλο το βάρος της οικονομικής δύναμης και της αμερικανικής διπλωματίας για να στηρίξουμε τους Βενεζουελάνους στις προσπάθειές τους για την αποκατάσταση της δημοκρατίας" ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Τις εκλογές για την ανάδειξη κυβερνητών των περιφερειών κέρδισε η παράταξη του προέδρου Νικολάς Μαδούρο. Ωστόσο η αντιπολίτευση, που θεωρείτο φαβορί, αμφισβητεί τα επίσημα αποτελέσματα.

Η Ουάσινγκτον "χαιρετίζει το θάρρος, την αποφασιστικότητα και τη βούληση των Βενεζουελάνων που επιχείρησαν να ασκήσουν το συνταγματικό δικαίωμά τους" αλλά εκτιμά ότι "η φωνή τους δεν ακούστηκε", συμπληρώνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Κάνει λόγο επίσης για πολλές παρατυπίες, όπως για την απουσία "ανεξάρτητων και αξιόπιστων" διεθνών παρατηρητών ή για την αλλαγή της τοποθεσίας των εκλογικών τμημάτων την τελευταία στιγμή και χωρίς καμία προειδοποίηση.

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER