Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Στη Ρωσία γίνεται η μάχη της θερμαινόμενης τουαλέτας

 
 
Στην χώρα υπάρχουν περισσότερα από τρεις χιλιάδες σχολεία τα οποία δεν διαθέτουν θερμαινόμενες τουαλέτες, από τις οποίες εξαρτάται η υγεία των μαθητών
 

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή) Βαλεντίνα Ματβιένκο χαρακτήρισε «ντροπή» για την ρωσική κυβέρνηση το γεγονός ότι στην χώρα υπάρχουν περισσότερα από τρεις χιλιάδες σχολεία τα οποία δεν διαθέτουν θερμαινόμενες τουαλέτες, από τις οποίες εξαρτάται η υγεία των μαθητών.

 

Το θέμα ανέκυψε όταν συζητήθηκε η έκκληση του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας προς την κυβέρνηση να αυξήσει το 2018 τις δαπάνες για την ανέγερση νέων σχολείων. Συγκεκριμένα το θέμα έθεσε ο Γιεβγκένι Μπουσμίν, μέλος της αρμόδιας επιτροπής του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας επί θεμάτων προϋπολογισμού, όταν είπε ότι εκτός από το ζήτημα της ανέγερσης σχολείων υπάρχουν και προβλήματα που σχετίζονται με την έλλειψη συνθηκών υγιεινής στα σχολεία που δεν έχουν θερμαινόμενες τουαλέτες.

Επακολούθησε η οργισμένη αντίδραση της προέδρου του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Βαλτεντίνα Ματβιένκο, η οποία είπε: «Θεωρώ ότι είναι ντροπή για τις περιφέρειες, ντροπή για την κυβέρνηση ,ντροπή για τους βουλευτές που κάθονται εδώ, για τους κυβερνήτες και όλους τους υπόλοιπους, ότι στην χώρα υπάρχουν 3.200 σχολεία χωρίς θερμαινόμενες τουαλέτες. Αυτό αφορά την υγεία των παιδιών και μετά απορούμε γιατί αυξάνεται η υπογονιμότητα.

Αυτό είναι καταστροφή για τα κορίτσια και τα αγόρια.»Η Ματβιένκο εξέφρασε την απορία της που οι περιφέρειες δεν μπορούν να βρουν τα κονδύλια για να φτιάξουν θερμαινόμενες τουαλέτες για τα παιδιά με τις καιρικές συνθήκες που έχει η Ρωσία. Και κατέληξε λέγοντας ότι «αυτό είναι ντροπή για όλους μας», ενώ τόνισε ότι «το ζήτημα αυτό πρέπει να κλείσει μέχρι του χρόνου».

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/AP Photo

 
Περισσότερα: Ρωσία

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER