Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

'Στημένη' η απαγωγή του μοντέλου που θα πουλούσαν στο Dark Web;

 
 
Ερωτήματα εγείρονται αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση απαγωγής μοντέλου το καλοκαίρι στην Ιταλία, η οποία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της επρόκειτο να πωληθεί μέσω του "σκοτεινού δικτύου" (Dark Web). Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο συνήγορος του απαγωγές της, η όλη ιστορία δεν ήταν παρά ένα κόλπο για να αποκτήσει δημοσιότητα το νεαρό μοντέλο από τη Βρετανία
 

Για απάτη που στήθηκε με στόχο τη δημοσιότητα κάνει λόγο ο δικηγόρος του ενός από τους απαγωγείς του 20χρονου μοντέλου από τη Βρετανία, που υποστήριξε ότι την απήγαγαν το καλοκαίρι στην Ιταλία με σκοπό να την πουλήσουν μέσω του Dark Web.

 

Η υπόθεση της απαγωγής του 20χρονου μοντέλου από τη Βρετανία, Κλόι Έιλινγκ, είχε συγκλονίσει τη διεθνή κοινή γνώμη το καλοκαίρι. Το νεαρό μοντέλο είχε υποστηρίξει ότι την παραπλάνησαν λέγοντάς της ότι θα λάβει μέρος σε διαφημιστική καμπάνια και στη συνέχεια τη νάρκωσαν, τη φίμωσαν και την έκλεισαν σε μία βαλίτσα μέσα στο πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτου, με τελικό στόχο να την πουλήσουν μέσω του Dark Web ως σκλάβα του σεξ στην Μέση Ανατολή.

Για την υπόθεση είχε συλληφθεί αρχικά στην Ιταλία ο 30χρονος Λούκας Έρμπα, ο οποίος φέρεται να απήγαγε την Έιλινγκ, για να ακολουθήσει λίγο αργότερα και η σύλληψη του 36χρονου αδελφού και συνεργού του Μιχάλ στη Βρετανία, κατόπιν ευρωπαϊκού εντάλματος.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης του αιτήματος για έκδοση του μεγαλύτερου αδελφού στην Ιταλία, ο δικηγόρος του, Τζορτζ Χέμπορν Σκοτ, έδωσε μια νέα διάσταση στην υπόθεση, στηριζόμενες σε αιχμές που είχαν αφήσει και πρόσφατα δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο αλλά και στην κατάθεση του ίδιου του μοντέλου. "Υπάρχει σοβαρή περίπτωση η όλη υπόθεση να είναι μία απάτη" είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος στήριξε τους ισχυρισμούς του παραθέτοντας μια σειρά από στοιχεία και γεγονότα που εγείρουν ερωτήματα για την υπόθεση. Μεταξύ άλλων, ανέφερε δύο ήδη γνωστά γεγονότα, ότι η 20χρονη είχε επιχειρήσει να δημιουργήσει θόρυβο γύρω από το όνομά της υποστηρίζοντας ότι επέζησε τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, αλλά και και από το γεγονός ότι ο απαγωγέας είχε φροντίσει να ενημερώσει ταμπλόιντ για την υποτιθέμενη "δημοπρασία" του μοντέλου, πριν ακόμη δηλωθεί η απαγωγή της.

Η πιο σημαντική καταγγελία του ωστόσο ήταν οι μαρτυρίες ότι θύτης και θύμα είχε θεαθεί να κάνουν μαζί ψώνια για ρούχα και παπούτσια σε πολυσύχναστο δρόμο, κάτι που όπως είπε και ο ίδιος μάλλον δεν αρμόζει σε μία περίπτωση ομηρίας. Όπως δήλωσε επίσης, το μοντέλο και ο απαγωγέας εθεάθησαν να παίρνουν μαζί το πρωινό τους λίγο πριν την "απελευθέρωση" της Έιλινγκ στο βρετανικό προξενείο.

Όπως υποστήριξε ο κ. Σκοτ, όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι όλα αυτά ήταν ένα καλά σκηνοθετημένο διαφημιστικό κόλπο και ότι μοντέλο και απαγωγέας κατάφεραν να κοροϊδέψουν τις ιταλικές αρχές στον τρόπο με τον οποίο παρουσίασαν την υπόθεση.

Η έδρα του δικαστηρίου από την πλευρά της εμφανίστηκε επιφυλακτική απέναντι στους νέους ισχυρισμούς. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του δικαστηρίου, όσα ανέφερε ο  συνήγορος αποτελούν λίγο πολύ αναπαραγωγή φημών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέσω του Τύπου χωρίς ωστόσο να έχουν επαληθευτεί με αδιάσειστα στοιχεία. Ως εκ τούτου, το "θρίλερ" με την απαγωγή και την παραλίγο δημοπρασία του μοντέλου παρατείνεται, έως την Παρασκευή που ο δικαστής θα ανακοινώσει την απόφασή του.

 

 

 

Με πληροφορίες από: Mirror, Φωτό: RAI via AP, Italian Police Photo via AP

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER