Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Κι όμως στο Μεξικό σερβίρουν σούπα με αρουραίο

 
 
Η κατανάλωση της σούπας “caldo de rata” με βασικό συστατικό τα τρωκτικά χρονολογείται πίσω στα αποικιακά χρόνια της μεξικανικής πολιτείας Σακατέκας
 

Υπάρχει μια ευρέως διαδεδομένη αντίληψη ότι τα τρωκτικά και συγκεκριμμένα οι αρουραίοι είναι από τα πιο βρώμικα ζώα και μπορούν να μεταδώσουν πλήθος ασθενειών. Την "προκατάληψη" αυτή επιχειρεί να άρει η πολιτεία Σακατέκας του Μεξικού, η οποία εισήγαγε μία νέα σούπα με αρουραίο!

 

Στόχος της πολιτείας είναι η προσπάθεια να σώσει μία τοπική παράδοση και να αποδείξει ότι η κατανάλωση τρωκτικών είναι ασφαλής. «Η ιδέα είναι να απομυθοποιήσουμε την κατανάλωση αρουραίου, το οποίο είναι ένα καθαρό ζώο και δεν έχει καμία σχέση με τα είδη του υπονόμου» αναφέρει η Guadalupe Flores, μέλος της κρατικής νομοθεσίας.

Η κατανάλωση της σούπας “caldo de rata” χρονολογείται πίσω στα αποικιακά χρόνια της Σακατέκας. Περιέχει καλαμπόκι, κολοκύθι και ρίγανη και σε ορισμένες κοινότητες καταναλώνεται έως και σήμερα, ειδικά στις καντίνες που προσφέρεται ως «φάρμακο» για μετά το μεθύσι. Στα εστιατόρια βέβαια, δεν έχει καταφέρει σχεδόν ποτέ να μπει στο μενού.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι υποστηρίζουν πως η “caldo de rata” είναι θεραπευτική για όσους πάσχουν από ένα κοινό κρυολόγημα ή ακόμη και από διαβήτη ή αρθριτικά. Πριν πολλά χρόνια δίνονταν στις θηλάζουσες μητέρες.

Δείτε το βίντεο:

 

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER