Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Στους δρόμους οι Ιταλοί για τις συντάξεις

 
 
Διαδηλώσεις σε πέντε μεγάλες πόλεις για τη μείωση του ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης
 

Σε εξέλιξη βρίσκονται διαδηλώσεις του μεγαλύτερου ιταλικού συνδικάτου Cgil, στο Μιλάνο, στο Τορίνο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ιταλίας, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 67 χρόνια, παρά το αίτημα του συνδικάτου να συνεχισθεί ο κοινωνικός διάλογος μέχρι τον Ιούνιο του 2018.

 

Παράλληλα, το ιταλικό κεντροαριστερό συνδικάτο προτείνει να θεσπιστεί η δυνατότητα καταβολής ενσήμων για τις περιόδους κατά τις οποίες οι νέοι μένουν άνεργοι, ώστε να μπορέσουν, στο τέλος της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, να καταφέρουν να βγουν στη σύνταξη.

«Κρίνουμε τις μέχρι τώρα προτάσεις της κυβέρνησης, μη ικανοποιητικές», δήλωσε η επικεφαλής του Cgil Σουζάνα Καμούσο, η οποία παίρνει μέρος στη συγκέντρωση που έχει οργανωθεί στην πλατεία του λαού της Ρώμης. Ζήτησε, επίσης, να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις για την προσαρμογή των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων στο κόστος ζωής και να εγκριθούν πιο αποτελεσματικά μέτρα, με στόχο τη μονιμοποίηση των έκτακτων εργαζομένων στον τομέα της επιστημονικής έρευνας.

Το συνδικάτο Cgil, τέλος, τους επόμενους μήνες θα πρέπει να πετύχει και επαναπροσέγγιση με τις άλλες δυο μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας Cisl και Uil, οι οποίες έχουν δεχθεί την αύξηση της συντάξιμης ηλικίας που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, (AP Photo/Alessandra Tarantino)

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER