Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Καισαρεία: Τα Γεράκια για την απελευθέρωση του Κουρδιστάν ανέλαβαν την ευθύνη και για την επίθεση

 
 
Τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK) ανέλαβαν την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση του περασμένου Σαββάτου, σύμφωνα με τη Χουριέτ
 

Την ευθύνη για την επίθεση στην Καισάρεια, όταν χτυπήθηκε όχημα μεταφοράς στρατιωτικού προσωπικού, με αποτέλεσμα το θάνατο 13 και των τραυματισμό 50, ανέλαβε η αποσχισθείσα από το ΡΚΚ οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν.

Η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για την επίθεση που σημειώθηκε έξω από στάδιο της Κωνσταντινούπολης, που είχε αποτέλεσμα το θάνατο 40 ανθρώπων.

 

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο πανεπιστήμιο του Ερσιγές στην επαρχία Καισάρειας της κεντρικής Τουρκίας το πρωί του Σαββάτου, όταν παγιδευμένο όχημα εξερράγη κοντά σε λεωφορείο.

Την ώρα της έκρηξης το λεωφορείο βρισκόταν σταματημένο σε κόκκινο φανάρι και μετέφερε στρατιώτες εκτός υπηρεσίας. Ένα αυτοκίνητο φορτωμένο με εκρηκτικά προσέγγισε και εξερράγη, ακριβώς δίπλα στο λεωφορείο.

Από την πρώτη στιγμή ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι επιθέσεις σχετίζονται με τις εξελίξεις στο Ιράκ και τη Συρία, αλλά και με το κουρδικό κόμμα, υποστηρίζοντας ότι το το PKK είναι υπεύθυνο για τη βομβιστική επίθεση.

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER