Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Τα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια του κόσμου

 
 
Ποιοι είναι οι παράγοντες που καθιστούν έναν αερολιμένα μη ασφαλή
 

Φανταστείτε ότι βρίσκεστε σε ένα αεροπλάνο στην αρχή των διακοπών σας και ο πιλότος ανακοινώνει ότι αλλάζει την πορεία του αεροσκάφους επειδή ο διάδρομος είναι πολύ μικρός και κινδυνεύετε να πέσετε σε έναν γκρεμό.

 

Παράγοντες που καθιστούν ένα αεροδρόμιο επικίνδυνο είναι: Το υψόμετρο, η θέση, το έδαφος, ακόμη και η πολιτική σταθερότητα σε μία χώρα.

Γενικότερα, η πτήση σε αεροπλάνο είναι ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους μεταφοράς, ενώ η πιθανότητα σύγκρουσης είναι μόλις μία στα 11 εκατομμύρια. Ωστόσο, τι συμβαίνει όταν ένα αεροδρόμιο είναι επικίνδυνο;

Δείτε παρακάτω ποιους αερολιμένες μπορείτε να αποφύγετε για να έχετε μια ασφαλή πτήση:

GIBRALTAR INTERNATIONAL - ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ

 

Το Gibraltar International βρίσκεται ανάμεσα στα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια του κόσμου. Η απογείωση και η προσγείωση αποτελεί πρόκληση για τους πιλότους, καθώς τα αεροσκάφη κινδυνεύουν να καταλήξουν στον ωκεανό, ενώ ο διάδρομος είναι σχετικά μικρός και στενός.

MCMURDO AIR STATION –ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ

 

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς είναι να προσγειώνεστε στον πάγο; Οι τρεις διάδρομοι στο σταθμό McMurdo Air Station είναι μεγάλοι, ωστόσο είναι κατασκευασμένοι εξ ολοκλήρου από πάγο. Μερικές φορές οι πιλότοι πρέπει να χρησιμοποιούν εξοπλισμό νυχτερινής όρασης για να προσγειωθούν καθώς η περιοχή «ζει κυρίως στο σκοτάδι» όλη την ημέρα.

NARSARSUAQ AIPORT – ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

 

Το αεροδρόμιο είναι τόσο όμορφο όσο είναι και επικίνδυνο. Η έντονη αναταραχή κατά τη διάρκεια απογείωσης-προσγείωσης είναι αναπόφευκτη, και σε περίπτωση ισχυρών ανέμων η κατάσταση χειροτερεύει. Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπονται στα αεροπλάνα να φεύγουν ή να φτάνουν όταν νυχτώνει.

Φωτογραφία εξωτερική: AP Photo/Thein Zaw

Δείτε τα υπόλοιπα στο fortunegreece

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER