Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ομόφυλες στην Αυστραλία θέλουν να πάρουν διαζύγιο και δεν μπορούν

 
 
Πρόκειται για μια γυναίκα, η οποία είχε παντρευτεί τη συμβία της το 2015 με μια τελετή που έγινε στο προξενείο ευρωπαϊκής χώρας στο Περθ
 

H νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών που σημειώθηκε πριν από μόλις 11 ημέρες στην Αυστραλία χαιρετίστηκε από εκατοντάδες ζευγάρια Αυστραλών που έσπευσαν στα γραφεία μητρώα της χώρας για να καταθέσουν τα χαρτιά τους. Ένα δικηγορικό γραφείο στο Περθ ωστόσο ασχολείται αυτές τις ημέρες με μια διαφορετική περίπτωση ομόφυλου ζευγαριού.

 

Πρόκειται για μια γυναίκα, η οποία είχε παντρευτεί τη συμβία της το 2015, με μια τελετή που έγινε στο προξενείο ευρωπαϊκής χώρας στο Περθ. Φαίνεται, όμως, ότι η ζωή δεν πήγε έτσι όπως την είχε ονειρευτεί το ζευγάρι και έτσι η μία από τις δύο γυναίκες κατέφυγε σε δικηγορικό γραφείο ζητώντας διαζύγιο.

Η υπόθεση του διαζυγίου τους ωστόσο δεν είναι όσο "εύκολη" θα ήταν για ένα ετερόφυλο ζευγάρι: Δεδομένου ότι οι δύο γυναίκες παντρεύτηκαν με νομοθεσία μιας ευρωπαϊκής χώρας,  της οποίας δεν ήταν πολίτες, δεν έχουν πρόσβαση στο νομικό σύστημα της χώρας αυτής, ούτε στη νομοθεσία που ίσχυε μέχρι πρότινος στην Αυστραλία.

Η γυναίκα κατέφυγε στις νομικούς Maria Loukas και Teresa Farmer, για να ερευνήσουν εάν ό,τι ζητούσε ήταν εφικτό υπό τη νέα ισχύουσα νομοθεσία.

Να σημειωθεί εδώ, ότι τον περασμένο Αύγουστο η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ανακάλυψε ότι τέτοιου είδους διαζύγια δεν μπορούν να γίνουν στην Αυστραλία και αυτό συνιστά καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Ωστόσο, με την ψήφιση του σχετικού νόμου, την προηγούμενη βδομάδα στην ομοσπονδιακή Βουλή, αναμένεται να αναγνωριστεί ο γάμος μεταξύ των δύο γυναικών, άρα και η δυνατότητα διαζυγίου.

(Φωτογραφία: Channel 9 via AP)

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER