Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Τουρκία: O Ερντογάν προσλαμβάνει 40.000 στρατιωτικούς

 
 
Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποστελέχωσης μετά τις μαζικές εκκαθαρίσεις που ακολούθησαν του αποτυχημένου πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016, και τρέχει να καλύψει τα κενά
 

Σε πάνω από 40.000 προσλήψεις στρατιωτικών θα προχωρήσουν οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, που επικαλείται πληροφορίες από το Υπουργείο Άμυνας της χώρας.

 

Το νέο προσωπικό θα περιλαμβάνει 3.755 αξιωματικούς και 5.375 υπαξιωματικούς, 13.213 επαγγελματίες οπλίτες και 20.595 υπαλλήλους χαμηλών βαθμίδων που θα στελεχώσουν τόσο "μάχιμες" όσο και διοικητικές θέσεις.

Σημειώνεται πως δεν πρόκειται για ενίσχυση του στρατεύματος αλλά για κάλυψη κενών θέσεων.  Τα κενά προέκυψαν, καθώς μετά τις μαζικές εκκαθαρίσεις που ακολούθησαν του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016, απομακρύνθηκαν από το στράτευμα 8.565 στελέχη, ανάμεσά τους και 150 στρατηγοί  με την κατηγορία ότι συνδέονται με το κίνημα του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί ενορχηστρωτή του πραξικοπήματος.

Επιπλέον, 16.409 απομακρύνσεις προέκυψαν και από το κλείσιμο των στρατιωτικών σχολών και την απομάκρυνση δόκιμων αξιωματικών και υπαξιωματικών.

(Presidential Press Service, Pool photo via AP)

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER