Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Κατάρριψη τουρκικού ελικοπτέρου στα σύνορα με τη Συρία

 
 
Οι δράστες "θα πληρώσουν πολύ ακριβά" δήλωσε από την Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν
 

Τουρκικό ελικόπτερο καταρρίφθηκε στα τουρκο-συριακά σύνορα κατά την διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης "Κλάδος Ελαίας", σύμφωνα με τον τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu αναφέρει πως το ελικόπτερο καταρρίφθηκε στην νοτιοανατολική περιοχή Χατάι της Τουρκίας, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε πως το περιστατικό έλαβε χώρα στην βόρεια επαρχεία Αφρίν της Συρίας.

Ο Ερντογάν, από την Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ότι οι δράστες θα "πληρώσουν ακριβά" την κατάρριψη του ελικοπτέρου και πως τέτοιου είδους απώλειες είναι αναμενόμενες σε καιρό πολέμου.

Ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου έχασαν τη ζωή τους, όπως επιβεβαίωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν το ελικόπτερο βλήθηκε από πυρά ή αν η πτώση του προκλήθηκε από τεχνικό πρόβλημα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη διερεύνηση για τον προσδιορισμό της αιτίας που προκάλεσε την πτώση του.

Σύμφωνα με Κούρδους ακτιβιστές, το στρατιωτικό ελικόπτερο κατερρίφθη από κούρδους μαχητές στην περιοχή του Αφρίν. Στοχοποιήθηκε, ενώ πετούσε πάνω από την πόλη Ράτζο που βρίσκεται στα βορειοδυτικά του Αφρίν, στην επαρχία του Χαλεπίου, μεταδίδει του κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA, μετέδωσε επίσης, την κατάρριψη του τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου.

Η διεξαγωγή της τουρκικής πολεμικής επιχείρισης με την κωδική ονομασία “Κλάδος Ελαίας” από τις 20 Ιανουαρίου, έχει οδηγήσει στον εκτοπισμό 20.000 αμάχων από τις περιοχές γύρω από το Αφρίν, προς την αναζήτηση ασφαλέστερων περιοχών.

 Πηγή:Hurriyet Φωτογραφία:Can Erok/DHA-Depo Photos via AP(αρχείου)

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER