Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Τους κέρασε φαρμάκι που έφτιαξε μόνη της μέσα στο γηροκομείο

 
 
Μια 70χρονη στις ΗΠΑ έφτιαξε δηλητήριο ρικίνης και το χορήγησε σε άλλους τρόφιμους προκειμένου να δει αν είναι αποτελεσματικό
 

Στον άλλο κόσμο παραλίγο να στείλει τους γείτονές της στο γηροκομείο μια 70χρονη στο Βέρμοντ των ΗΠΑ, που τους χορηγούσε κρυφά δηλητήριο που είχε φτιάξει η ίδια από ρικίνη για να αυτοκτονήσει.

 

Όπως ομολόγησε η ίδια η Betty Miller στους πράκτορες του FBI είχε ρίξει ρικίνη στο φαγητό και τα ποτά των γειτονικών της ενοίκων στο γηροκομείο τουλάχιστον τρεις φορές, προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο είναι αποτελεσματικό το δηλητήριο που προόριζε για τον εαυτό της. Έγινε όμως αντιληπτή και σε βάρος της ασκήθηκε την Πέμπτη δίωξη για παράνομη κατοχή βιολογικών όπλων.

Ευτυχώς οι άλλοι τρόφιμοι του γηροκομείου δεν έδειξαν σημάδια δηλητηρίασης από ρικίνη, που συνήθως έχει ως συμπτώματα τον εμετό, τη διάρροια, την αφυδάτωση, τη χαμηλή πίεση και την δυσλειτουργία των οργάνων ενώ μπορεί να αποβεί θανατηφόρο.

Πρόκειται για ένα δηλητήριο που φτιάχνεται απ' τα ίδια φασόλια που παράγουν το καστορέλαιο, και η 70χρονη μάζεψε απ' τον κήπο του οίκου ευγηρίας.

Η Miller προσήλθε χθες στο δικαστήριο, όπου ο δικαστής έκανε αναφορά στο «ιστορικό της ψυχικής της υγείας», και αναμένεται να παραστεί εκ νέου την προσεχή Τετάρτη. Σε περίπτωση καταδίκης της μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως 5 ετών.

Με πληροφορίες από TIME, Sky News, Φωτογραφία αρχείου: AP Photo/Rogelio V. Solis

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER