Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Τραγωδία στον Έβρο: Εκδιωγμένη δασκάλα από το τουρκικό κράτος και τα δύο ανήλικα παιδιά της τα θύματα

 
 
Οικογενειακή τραγωδία στον Έβρο για οικογένεια που ήταν εκδιωγμένη από το τουρκικό κράτος και αναζητούσε ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη
 

Τραγικό ναυάγιο σημειώθηκε στην Αδριανούπολη στη βορειοδυτική Τουρκία τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν μια ομάδα ανθρώπων προσπάθησε να περάσει στην περιοχή της Ορεστιάδας στην Ελλάδα διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο.

 

Μια βάρκα που μετέφερε 10 πρόσφυγες αναποδογύρισε και τρεις άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν αγνοούμενοι. Όπως γράφουν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης τα θύματα είναι μία δασκάλα 37 ετών και τα δύο της παιδιά, ηλικίας έντεκα και τριών ετών, η οποία είχε διωχθεί από το τουρκικό κράτος και είχε απολυθεί λόγω ιδεολογικών φρονημάτων, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

 

Η γυναίκα και τα δύο ανήλικα παιδιά της ταυτοποιήθηκαν το πρωί της Τετάρτης. Τα τουρκικά ΜΜΕ δημοσιεύουν φωτογραφίες της 37χρονης Ayşe Abdurrezzak και των δυο γιων της, 11 και τριών ετών αντίστοιχα.

Στην ίδια βάρκα που θα τους περνούσε από την Τουρκία στην Ελλάδα ήταν και ο σύζυγός της, δάσκαλος και εκείνος στο επάγγελμα, ο οποίος είναι ανάμεσα στους αγνοούμενους.

Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν επισήμως ότι τουλάχιστον οκτώ ακόμα άτομα αγνοούνται. Όπως αναφέρει το euronews, οι ελληνικές αρχές στον Βόρειο Έβρο δεν έλαβαν καμία επίσημη ενημέρωση από τις τουρκικές, ωστόσο η Ελληνική Αστυνομία ξεκίνησε και αυτή έρευνες από την ελληνική πλευρά του ποταμού.

 

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER