Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Τσαβούσογλου: Δεν αντιλαμβάνεστε το πόσο επικίνδυνοι είναι οι τρομοκράτες

 
 
Μήνυμα του αντιπροέδρου της Τουρκίας μέσω social media για τους οκτώ Τούρκους πραξικοπηματίες
 

Σε δηλώσεις για την παροχή ασύλου σε έναν από τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς προέβη την Κυριακή ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Χακάν Τσαβούσογλου, παρότι η Αθήνα κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της επίμαχης απόφασης.

 

«Οι τρομοκράτες που απελευθερώσατε σήμερα είναι σαν δυναμίτης έτοιμος να εκραγεί και όταν εκραγεί, μπορεί να μην μείνει χώρα για να προστατεύσετε» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Twitter ο τούρκος αντιπρόεδρος.

«Δεν έχετε αντιληφθεί πόσο μεγάλος κίνδυνος είναι για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό κάθε μέλος της FETÖ που αφήνετε ελεύθερο (…) δεν είναι επωφελής για κανέναν μια εικόνα της Ελλάδας στην οποία συνωστίζονται οι τρομοκράτες» δήλωσε ακόμα.

Την ίδια στιγμή, η τουρκική εφημερίδα Hurriyet δημοσιεύει άρθρο της με τίτλο «Η Τουρκία αντέδρασε, η Ελλάδα έκανε ένα βήμα πίσω», σχολιάζοντας την αντίδραση του πρωθυπουργικού γραφείου και της κυβέρνησης μετά την παροχή ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

Η τουρκική εφημερίδα χαρακτηρίζει «σκάνδαλο» την απόφαση για την παροχή ασύλου από την Ανεξάρτηση Δευτεροβάθμια Επιτροπή. «Μετά την προδοτική απόπειρα πραξικοπηματικού πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου του 2016, ένας από τους οκτώ πραξικοπηματίες που κατέφυγαν στην Ελλάδα έλαβε πολιτικό άσυλο. Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε σκληρά στην απόφαση της Ελλάδας με μια καθυστερημένη ανακοίνωση», αναφέρει μεταξύ άλλων το τουρκικό δημοσίευμα.

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER