Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Παραδόθηκε στη βελγική αστυνομία ο Πουτζντεμόν

 
 
O αποπεμφθείς πρόεδρος της Καταλονίας και τέσσερις υπουργοί του μετέβησαν σε αστυνομικό τμήμα, συνοδεία δικηγόρων τους. Αύριο το πρωί η απόφαση για την τύχη τους
 

Ο αποπεμφθείς Καταλανός ηγέτης Κάρλες Πουτζντεμόν και  οι τέσσερις υπουργοί που κατέφυγαν μαζί του στις Βρυξέλλες παρουσιάστηκαν σε τμήμα της ομοσπονδιακής αστυνομίας, συνοδεία των δικηγόρων τους.

 

Με την κίνηση αυτή απέφυγαν την εικόνα της σύλληψης που είχε διατάξει η εισαγγελία των Βρυξελλών σήμερα το πρωί, προκειμένου να οδηγηθούν στον αρμόδιο δικαστή σχετικά με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος τους.

Σύμφωνα με τους βελγικούς κανονισμούς, οι εισαγγελείς πρέπει να παραπέμψουν τους υπόπτους ενώπιον δικαστή, ο οποίος έχει 24 ώρες για να αποφασίσει αν θα εγκρίνει ή θα απορρίψει το ένταλμα σύλληψης. Τυχόν εφέσεις μπορούν να καθυστερήσουν τη διαδικασία μέχρι 45 ημέρες.

Κατά την διάρκεια των 24 αυτών ωρών, οι 5 εκζητούμενοι πολιτικοί θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας, Ντεζεμέπ κατά την συνέντευξη Τύπου, οι πέντε συλληφθέντες θα καταθέσουν αργότερα το μεσημέρι, ενώ η απόφαση του δικαστή αναμένεται να εκδοθεί  αύριο το πρωί.

(Με πληροφορίες από:Εl Pais/ΑΜΠΕ, φωτογραφία: AP / Emilio Morenatti)

 
Περισσότερα: Καταλονία

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER