Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Βορειοκορεάτες χάκερ έκλεψαν πολεμικά σχέδια από ΗΠΑ και Ν. Κορέα

 
 
Μεταξύ των κλεμμένων αρχείων και ένα σχέδιο για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ουν
 

Χάκερ από τη Β. Κορέα φέρονται να έχουν κλέψει ένα φάκελο με στρατιωτικά έγγραφα της Ν. Κορέας, περιλαμβανομένου και ένα σχέδιο για τη δολοφονία του ηγέτη της Β. Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

 

Σύμφωνα με τον νοτιοκορεάτη βουλευτή Ρι Τσεόλ-λι, η πληροφορία αυτή προέρχεται από το υπουργείο Άμυνας της χώρας του.

Τα κλαπέντα έγγραφα περιλαμβάνουν λεπτομερή πολεμικά σχέδια που από κοινού πραγματοποίησαν ΗΠΑ και Ν. Κορέα, καθώς και αναφορές σε ανώτερους αξιωματούχους των δύο συμμάχων.

Το υπουργείο της Νοτίου Κορέας, μέχρι στιγμής αρνείται να σχολιάσει την πληροφορία, ενώ μαζί με τα σχέδια των ειδικών δυνάμεων, φέρονται να έχουν κλαπεί και πληροφορίες για τη θέση σημαντικών εργοστασίων παραγωγής ενέργειας και στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Νότο.

Ο κ. Ρι, του κυβερνώντος νοτιοκορεατικού κόμματος και μέλος της επιτροπής άμυνας του κοινοβουλίου, δήλωσε ότι περίπου 235 gigabytes στρατιωτικών εγγράφων εκλάπησαν από το Κέντρο Δεδομένων του υπ. Αμύνης και πως το 80% αυτών, δεν έχει εξακριβωθεί.

Η ηλεκτρονική επίθεση πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016, με τη Ν. Κορέα να δηλώνει ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η Β. Κορέα, ενώ η Πιονγιάνγκ αρνήθηκε τις κατηγορίες.

 

Πηγή:BBC

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER