Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Βραζιλία: Έφοδος σε σπίτι - 'εργοστάσιο' κοκαΐνης

 
 
Στην εξάρθρωση κυκλώματος που συσκεύαζε και διακινούσε τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης, αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, προχώρησαν οι αρχές στη Βραζιλία.
 

Η όλη "επιχείρηση" λειτουργούσε καλά κρυμμένη μέσα σε μονοκατοικία σε ένα ήσυχο προάστιο του Σάο Πάολο. Παρά το γεγονός ότι οι αρχές παρακολουθούσαν το σπίτι επί τρεις μήνες, ούτε οι ίδιοι οι αστυνομικοί δεν πίστευαν σε αυτά που είδαν τα μάτια τους. Μέσα στο σπίτι υπήρχαν μηχανήματα ικανά να συσκευάζουν έως και 150.000 σακουλάκια κοκαΐνης την ημέρα!

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα "έσοδα" από την παραγωγή του κυκλώματος ανέρχονταν σε αρκετά εκατ. δολάρια κάθε μήνα, καθιώς η κάθε συσκευασία κοκαΐνης πωλείται στην αγορά τουλάχιστον για 10 Ρεάλ Βραζιλίας ανά γραμμάριο, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 3 δολάρια ΗΠΑ. Γεγονός που σημαίνει ότι η ημερήσια παραγωγή ανερχόταν περίπου στις 450.000 δολάρια την ημέρα.

Οι αρχές προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις, ενός άνδρα επόπτη και δύο γυναικών που αναλάμβαναν τη συσκευασία της κοκαΐνης, ενώ κατέσχεσαν πάνω από 10 κιλά κοκαΐνης, σύμφωμα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η συσκευασία γινόταν με τρία μηχανήματα, που χρησιμοποιούνται ευρέως για τον ίδιο λόγο και από τη βιομηχανία τροφίμων. Σύμφωνα με την αστυνομία ωστόσο, τα μηχανήματα είχαν υποστεί τροποποίηση ώστε να ολοκληρώνουν τη συσκευσία τρεις φορές ταχύτερα από τον προβλεπόμενο χώρο.

 

Πηγές, φωτό: ABC News, Daily News, AP Photo/Silvia Izquierdo

 

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER