Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Υγεία, ευτυχία και…χρήματα: Οι δέκα καλύτερες χώρες για να ζεις

 
 
Mία τεράστια έρευνα για τις πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου
 

Το Ινστιτούτο Legatum δημοσίευσε τον 11ο ετήσιο δείκτη παγκόσμιας ευημερίας, μια τεράστια έρευνα που κατατάσσει τις πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου.

 

Το ποσό των χρημάτων που διαθέτει μια χώρα αποτελεί έναν παράγοντα ευημερίας, αλλά το Ινστιτούτο Legatum θεωρεί ότι ένα έθνος χρειάζεται πολλά περισσότερα για να το προσθέσει στην κατάταξή του. Συγκεκριμένα, ο οργανισμός συνέκρινε 104 παράγοντες για να παρουσιάσει τον κατάλογό της.

Αυτοί οι παράγοντες περιλαμβάνουν επί παραδείγματι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν ανά κάτοικο, τον αριθμό των ατόμων που εργάζονται με πλήρη απασχόληση, αλλά και πιο ενδιαφέροντα στοιχεία όπως ο αριθμός των ασφαλών εταιρειών διαδικτύου που διαθέτει μια χώρα, καθώς και το πώς αισθάνονται οι άνθρωποι σε μέρα με τη μέρα.

10. Ηνωμένο Βασίλειο

Το Brexit δεν είχε κανένα αξιοσημείωτο αντίκτυπο στην ευημερία του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι στιγμής, με τη χώρα να βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα όπως και πέρυσι. Σημειώνεται ότι το βέλτιστο επιμέρους δείγμα της Βρετανίας ήταν στο επιχειρηματικό περιβάλλον.

9. ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η Αυστραλία κατέλαβε την πρώτη θέση ως κοινωνική πρωτεύουσα, καθώς και φημίζεται για τον χαλαρό τρόπο ζωής και τον καλό καιρό.

 

8. ΚΑΝΑΔΑΣ

Ο Καναδάς εξακολουθεί και αυτή τη χρονιά να λαμβάνει υψηλές βαθμολογίες στις περισσότερες κατηγορίες, ενώ κατατάσσεται 2η στην προσωπική ελευθερία.

 

7. ΔΑΝΙΑ

Η υψηλότερη βαθμολογία της Δανίας καταγράφηκε στην κατηγορία του κοινωνικού κεφαλαίου.

 

Δείτε τις υπόλοιπες χώρες στο Fortune Greece

 
Περισσότερα: Fortunegreece

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER