Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ζιμπάμπουε: Ζητείται η παραίτηση του Μουγκάμπε και της συζύγου του

 
 
Το κυβερνών κόμμα της Ζιμπάμπουε ζητά την παραίτηση του Μουγκάμπε και της συζύγου του
 

Το κυβερνών κόμμα ZANU-PF της Ζιμπάμπουε ζήτησε την παραίτηση του προέδρου Ρόμπερτ Μουγκάμπε, γράφει η κρατική εφημερίδα The Herald, άλλη μια ένδειξη ότι η εξουσία του γηραιού ηγέτη κατέρρευσε μετά την επέμβαση του στρατού, στα μέσα της εβδομάδας.

 

Η εφημερίδα γράφει ότι οι επικεφαλής του κόμματος στις 10 επαρχίες της χώρας συναντήθηκαν την Παρασκευή και ζήτησαν επίσης να παραιτηθεί από το ZANU-PF και η πρώτη κυρία, η σύζυγος του Μουγκάμπε, Γκρέις που προαλειφόταν για διάδοχός του στην προεδρία. Σύμφωνα με αξιωματούχους που εμφανίστηκαν στη δημόσια τηλεόραση, οι οκτώ από τις δέκα τοπικές οργανώσεις του κόμματος απαίτησαν την παραίτηση του Μουγκάμπε και οι περισσότερες από αυτές ομόφωνα.

Νωρίτερα σήμερα, μια πηγή προσκείμενη στο κόμμα είχε δηλώσει ότι αν ο Μουγκάμπε αρνηθεί να παραιτηθεί, τότε "θα φροντίσουμε να αποπεμφθεί την Κυριακή" και στη συνέχεια να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Την παραίτηση του 93χρονου Μουγκάμπε έχουν ζητήσει παλαιοί συμπολεμιστές του και η αντιπολίτευση. Οι συμπολεμιστές του έχουν μάλιστα καλέσει τους κατοίκους της χώρας να διαδηλώσουν αύριο στη Χαράρε για να απαιτήσουν την αποχώρησή του από την εξουσία.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER